contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cum Am Tratat Natural Un Eritem Fesier Urat

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Pentru ca am fost in situatia de a cauta disperata solutii naturale si neinvazive de a trata un eritem fesier urat pe care l-a facut Anais zilele trecute si pentru ca a trebuit sa scotocesc in multe parti pana sa gasesc solutiile salvatoare, m-am gandit ca ar fi util sa va impartasesc experienta mea si sa va scutesc de cautari inutile.

In urma cu o saptamana am plecat inspre Cavnic, la schi. Drumul a fost lung si anevoios, cu portiuni necuratate de zapada, cu gheata si vant. Am facut sase ore din Targu Mures pana in Danesti, o localitate langa Cavnic, Maramures. O parte din drum Anais a dormit asa ca au trecut cateva ore bune pana cand am apucat sa ii schimb scutecul. In plus o chinuie o maseluta (a doua deja) si mai are perioade in care face eritem. Asa ca s-a ales cu o iritatie pe care am ingrijit-o ca de obicei: am spalat-o cu apa (nu folosesc niciodata servetele umede, cel putin in ultima vreme cand sunt undeva unde nu am acces la apa curata folosesc batisete inmuiate in apa plata pentru a-i curata funduletul) si am uns-o cu crema Weleda pentru scutec. Speram sa treaca. Insa nu am realizat ca situatia se va inrautati.

Anais iubeste rosiile. Si castravetii. Si portocalele. Legumele si fructele acide si acre. In fiecare zi mananca din ele. Insa acum acestea i-au facut mai mult rau si imi pare atat de rau ca nu mi-ai dat seama de asta mai repede. Din cauza aciditatii lor si urina ei a devenit acida si a iritat pielea, care s-a transformat intr-o portiune rosie, inflamata si aspra. Asa ca dupa indelungi cautari si consfatuiri (Ralu, you’re za best!) am gasit niste leacuri naturale uimitor de eficiente.

  1. I-am facut bai cu solutie de bicarbonat (1 lingura bicarbonat de sodiu diluata intr-un litru de apa curata) la fiecare schimbare de scutec. Bicarbonatul dezinfecteaza, cicatrizeaza si vindeca.
  2. Am sters pielea cu prosopelul si am muls putin lapte pe locul iritat. Stiu, ar putea suna ciudat insa chiar a avut efect.
  3. Am lasat-o asa cateva minute bune, fara scutec. Pielea trebuie sa respire si sa fie complet uscata inainte de a pune scutecul.
  4. Am uns pielea cu ulei de masline fiert (am pus o cantitate mica de ulei pe baie de aburi si am lasat sa se incinga apoi l-am lasat la racit).

Sincer nu as fi crezut ca toate aceste remedii vor avea vreun efect rapid insa deja dupa cateva ore pielea arata mult mai bine si dupa doar doua zile eritemul trecuse.

De retinut si faptul ca daca aceste remedii nu dau roade e posibil sa fie de vina si scutecul iar atunci ar fi bine sa luati in calcul schimbarea marcii de scutece sau trecerea la scutecele textile.

Sper sa va fie de folos aceste sfaturi si va doresc sanatate!

P.S. De joi umblam!

The first steps!