contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cum Iti Seduci Iubitul/a De Sf. Valentin?

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Nu, nu voi vorbi despre sex, nici despre vreo metoda ingenioasa de a seduce, caci suntem pe un blog de gastronomie. In consecinta, nu putem vorbi decat despre mancare, alimente si tot ce tine de acest domeniu.
In plus, pentru a seduce si a face surprize este suficient sa te folosesti de ceea ce natura iti pune la dispozitie, fara prea multe complicatii. Am adunat in aceasta postare 5 alimente/condimente afrodisiace cunoscute pentru contributia lor in anumite momente importante din viata de cuplu :)
Mierea - este o sursa importanta de bor, un element chimic care ajuta corpul sa metabolizeze estrogenul, hormonul sexual feminin. Persanii preparau o bautura cu miere pe care o beau timp de o luna dupa casatorie. Astfel se pregateau pentru o viata de familie de succes.
Tips: incepe dimineata cu un strop de miere pe clatite ;)
Ciocolata - “All you need is love. But a little chocolate now and then doesn’t hurt.” Charles M. Schulz
Consumul de ciocolata creste nivelul de serotonina si, impreuna cu feniletilamina, ajuta la cresterea dorintei sexuale. Exista multe alte alimente care contin acesti compusi, precum branza, dar cui ii pasa? Ciocolata are un gust atat de bun :D
Atentie insa la consumul de ciocolata, contine o cantitate importanta de zahar care nu ne ajuta sa ne pastram sanatatea.
Tips: faceti acasa ciocolata neagra cu alune de padure, astfel puteti controla cantitatea de zahar si elimina conservantii.

Migdalele - de-a lungul istoriei, migdalele au fost simbolul fertilitatii. Aroma de migdale trezeste pasiunea la femei. In plus, acestea contin Vitamina E, magneziu si chiar fibre.
Sfecla - contine o cantitate importanta de nitrati care cresc fluxul de sange in organism. Acesta este si mecanismul de functionare a celebrei pastile Viagra. Dar, acum ca stiti, nu trebuie sa apelati la ea, ci sa includeti in alimentatie legume proaspete care au acest continut de nitrati :) In plus, sfecla contine si o cantitate importanta de bor, care este direct legat de productia de hormoni sexuali.
Busuiocul - este cunoscut pentru cresterea apetitului sexual si al fertilitatii. Acesta imprima o stare de relaxare in organism si in muschi, acest fapt permitand o circulatie mai buna a sangelui. In Italia busuiocul este cunoscut ca simbol al iubirii. Se spune ca mirosul de busuioc ii innebuneste atat de tare pe barbati incat femeile isi presara busioc uscat pe sani.

Asadar, dragii mei, in bucataria voastra se afla minunile pentru a crea relatia perfecta :)