contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cum Sa Infrangi Frigul

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Stiu, dai drumul la caldura, dar nu e atat de simplu. Mai trebuie si ceva romanesc de pus pe masa, langa o tuica fiarta si ce merge cel mai bine la tuica aia decat (da, stiu, niste piper si zahar) mizilicuri de-ale noastre.

Mai cu o pohta, mai cu nu musai ale noastre, dar bune ca pe vremuri cand mama bahmutzencei halea peste cu gust de peste, ca numai in somon o tinu (desi as fi pariat ca ochii aia de peste sunt de la altceva), ma refer aici la crenvusti cu gust de crenvusti ca pe vremea dacilor, ne facem damblaua. Si iaca ce adunai:

Pastrama afumata de porc (Auchan, fara prostii in ea, recomand cu mare incredere), slana afumata (ibidem), carnati de oaie de la sibieni (aiurea, sunt de prin Hunedoara aia cu magazinul, dar daca nu scrie pe totul ca e de Sibiu, nu cumpara bucuresteanul), muraciuni sudiste si pita cu malai.

Slide9

Cat despre crenvustii cu gust de crenvusti, adica aia de porc si vita de la Angst, numai de bine, mai ales cu mustar Crenvustila. Sper sa nu se strice astia si sa scoata produsul ala ieftin de pe piata, ca variantele cu adaosuri nu ma incanta la ridichea aia cu care nu stiu ce sa fac, e prin frigider, am luat-o crezand ca e sfecla, asa de plina de pamant era si ea si sfecla (pamant cu gust de pamant).

Slide10

Am fost ieri la o prietena si am ciugulit un colt de branza de oaie (cu gust de … ati inteles) si cum am primit si o sticla de vin rosu, am trecut pe la “sibieni” in drum spre casa de unde achizitionai branza veche, untoasa, grasa si frumoasa, scumpa asta veche fata de cauciucele de 11 lei de le ia al batrn de la Obor, dar face. Rosia e de import, inca nu am gasit etichete cu “rosii romanesti”. De fapt la Real (ca am fost sa imi iau stergator pentru luneta) era un stand mare cu tricolorul si scria baban: mere romanesti, mandrie patriotica rasunatoare. Fireste ca standurile gemeau la preturi intre 4 si 6-7 lei de mere made in cu totul alte tari.

Rosia mea cred ca e olandeza.

Slide11

O sa spuneti, bine bai, dar unde e regimul, covrigei cu unt de arahide, porcarii gretoase, paine …

Sa stiti ca eu doar am gustat din cele de mai sus, pentru mine am facut ceaipot.

Slide12

Slide13

(daca nu luati gugustiucul ala ciorditor din geam ii dau paine cu ace cu gamalie)

Deci, conform celor de mai sus o sa mai urmeze si ceva cu maioneza si pui fripti, nu stiu cand, dar nu ma las pana nu mi se cere la desert fiobilin si colebil, ca am vazut la teve, deci musai e bune.

rororo