contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cupcakes Cu Cacao Si Topping De Caramel (cacao Cupcakes With Caramel Topping)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Prajituricile astea au aparut din ce am gasit prin frigider si camara. Prin urmare au de toate: cacao, ciocolata neagra, smantana, ciocolata alba, caramele, alune de padure. N-au cum sa nu fie bune, asa-i? :))))
Ingrediente:
  • 300 g smantana grasa
  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 400 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 90 g ciocolata 55% Kandia
  • 1 lingura cacao neagra
  • 1 pastaie de vanilie
  • 2 linguri esenta naturala de vanilie
Pentru topping
  • 200 g caramele cu cacao (sau simple)
  • 50 g ciocolata alba

Mod de preparare:
  • Amesteca bine faina cu praful de copt.
  • Taie pastaia de vanilie pe lungime si razuieste semintele. Pune-le in smantana si amesteca. Incalzeste smantana la foc mic, amestecand incontinuu, pana face cateva basici Smantana trebuie sa fie calda, dar sa nu fi fiert. Pune cacaoa in smantana si amesteca bine, sa nu fie cocoloase. Adauga ciocolata taiata in bucati si amesteca pana se topeste.
  • Amesteca zaharul cu ouale si bate-le cu mixerul cam 5 minute, pana ce se albesc si se intaresc putin.
  • Incalzeste cuptorul la 180 C
  • Adauga esenta de vanilie in crema de oua si amesteca. Adauga crema de smantana si amesteca. Adauga faina si amesteca usor, pana o incorporezi.
  • Pune coca in tavile speciale de cupcakes, in hartii. Umple-le 3/4, nu total. Coace-le cam 15 minute. Raceste-le.
  • Pentru topping, pune caramelele intr-o craticioara impreuna cu 2 linguri cu lapte. Topeste-le la foc mic. Adauga ciocolata alba rupta in bucati si amestec-o pana se topeste. Lasa toppingul sa se raceasca usor. Toarna toppingul peste fiecare cupcake.