contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cupcakes Cu Migdale Si Ciocolata Alba

articol scris de oanav blog Party Cupcake

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


 In primul rand vreau sa ii multumesc Kadiei pentru invitatia ei la un concurs de cupcakes de la care nu puteam sa lipsesc. Ma bucur sa vad ca exista din ce in ce mai multi fani ai acestor prajiturele. Pana nu demult credeam ca sunt singura care a intrat in febra 'Cupcakes!'.
Asadar, pentru acest concurs m-am gandit la o reteta foarte rafinata de cupcakes cu arome de migdale si ciocolata alba. Si pentru un plus de eleganta am decorat aceste cupcakes cu trandafiri rosii din fondant.
Aceasta reteta e potrivita pentru 12 mini cupcakes. Dublati cantitatea daca vreti sa folositi reteta pentru briose simple.

Ingrediente

  • 125 ml iaurt
  • 1 plic praf de copt
  • 130 gr unt
  • 100 gr faina
  • 130 gr zahar
  • 2 oua, batute
  • 70 gr migdale
  • extract de vanilie
Pentru frosting
  • 160 gr crema de branza (am folosit Philadelphia)
  • 100 gr zahar pudra
  • 45 gr ciocolata alba
  • 70gr unt
  • extract de vanilie

Preparare

Intr-un bol se bat ouale impreuna cu iaurtul.

Separat se amesteca ingredientele uscate: faina, zahar, migdalele macinate si praful de copt. Se adauga ouale si untul topit si se amesteca folosind o spatula sau o lingura de lemn (nu trebuie amestecate foarte bine, e normal sa ramana cocoloase).


 Se imparte amestecul in mod egal in hartiile de briose si se dau la cuptorul preincalzit pentru 15-20 de minute sau pana cand scobitoarea iese uscata.Dupa ce s-au scos din cuptor briosele se lasa la racit.

Intre timp se prepara frosting-ul.
Ciocolata alba se topeste pe bain-marie. Dupa ce s-a topit complet se ia de pe foc si se lasa la racit.
Se amesteca untul cu mixerul pana cand devine cremos. Se adauga crema de branza si se amesteca bine.
 Dupa ce s-a racit complet se adauga ciocolata si esenta de vanilie. Se adauga treptat zaharul. Eu nu am pus toata cantitatea s de zahar, m-am oprit cand mi s-a parut suficient de dulce.

Dupa ce briosele s-au racit le-am ornat folosind un capat in forma de stea si le-am decorat cu trandafiri din fondant (e prima incercare si nu au iesit chiar perfect dar cred ca arata acceptabil)