contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cupcakes Padurea Neagra

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Mi-au placut foarte mult aceste briose transformate in prajiturele cum aratau pe blogul lui Criss (multumesc Criss de reteta), deci m-am hotarat sa le fac si eu. Sotului meu ii plac blaturile albe si vazand ca iau cacao, mi-a zis... "nu prajitura neagra"... (briosele astea le-am facut-o odata cu pufoasa cu visine, deci acum 2 saptamani). Acum vreau sa incerc si briose fara cacao si nu mai vrea: le vrea negre!!!!... I-au placut foarte mult si ma tot bate la cap sa le mai fac iar... dar sa fie cum au iesit al doilea rand: mai mici de inaltime... sa le manance mai usor.
Ingrediente:
-3 oua
-10 linguri zahar
-7 linguri ulei
-1 plic zahar vanilat
-1 praf de copt
-12 linguri faina
-200 ml lapte sau iaurt
-2 linguri cacao
-visine

dupa reteta de la tehnici de lucru!

Pentru ornat:
-200 ml frisca (am folosit frisca lichida Hulala)
-ciocolata bilute marunte ornament
-visine
Preparare:
Punem intr-un bol ouale intregi, zaharul, vanilia, uleiul si batem pana se topeste zaharul. Adaugam laptele si faiana amestecata cu cacao si praf de copt. Amestecul rezultat nu trebuie sa fie foarte fluid, nu trebuie sa curga de pe palele mixerului. Daca e prea fluid mai adaugam o lingura de faina, iar daca e prea gros, adaugam putin lapte. In formele de briose punem hartie speciala pentru briose, in fiecare cosulet punem o lingura de aluat, 3-4 visine si punem tava la cuptor pentru 30-35 minute (sau incercam cu scobitoarea- dar sa nu patiti ca mine la primul rand: a trecut scobitoarea printr-o visina si am crezut ca nu sunt facute... cand am vazut ca sunt putin rascoapte mi-am dat seama ce patisem)
Insiropam briosele asa calde,ajutandu-ne de o pensula, apoi le lasam sa se raceasca si le ornam cu frisca batuta, ciocolata si visine.