contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cupcakes Pufoase

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Atat de pufoase incat se topesc in gura si dispar instant de pe masa :) Ideea pentru ele s-a nascut din nevoia de a consuma albusurile pe care le-am tot strans de 2-3 luni, pe care le-am pastrat pana acum la congelator. Mai ales ca incepe sezonul inghetatelor, cand de cele mai multe ori raman albusurile, reteta de fata sper sa va fie de folos, in special ca este complet fara grasimi.
Ca ajutor la decorat am folosit arzatorul de la Kitchen Shop, un gadget mult asteptat in bucataria noastra :)
Pentru multe cupcakes avem nevoie de:
  • 8 albusuri
  • 80 g faina
  • 100 g zahar pudra
  • 100 g zahar tos
  • 60 ml apa
  • zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • un pliculet praf de copt
  • coaja de la o lamaie
Pentru icingul de bezea:
  • 2 albusuri
  • 100 g zahar
  • 60 ml apa
  • esenta de vanilie
Cum va spuneam, am folosit albusuri congelate, pe care le-am lasat sa se decongeleze incet in frigider. Pentru cupcakes mixamalbusurile cu apa si esenta de vanilie pana cand se formeaza spuma. Adaugam zaharul tos, rar, lingura cu lingura, mixand la viteza mai mare. Nu mai amestecati daca spuma devine lucioasa.
Cernem faina si zaharul pudra si le amestecam cu zaharul vanilat si praful de copt. Incorporam in albusuri ingredientele uscate, in doua transe, mixand putin dupa fiecare. La final adaugam si coaja de lamaie.
Turnam compozitia in formele de silicon si dam la cuptor cam 15 - 20 de minute, pana se rumenesc. Daca nu aveti forme de silicon si folositi unele de hartie sau tave de muffins, ungeti formele cu ulei. Fiindca din compozitie lipseste cu desavarsire grasimea, riscati ca muffins-urile sa fie greu de scos din forme pentru ca se lipesc. Lasam cupcakes-urile sa se raceasca inainte de a le scoate din forme.
Pregatim icingul de bezea dupa cum urmeaza: dizolvam zaharul in apa si le fierbem 5-8 minute, pana obtinem un sirop. Batem albusurile cu esenta de vanilie pana obtinem o spuma moale. Turnam siropul fierbinte peste albusuri mixandla viteza mai mare pana obtinem o spuma licioasa.

Ornam cupcakes-urile cu icingul de bezea. Pentru un efect cu totul special, am folosit arzatorul despre care puteti vedea mai multe detalii aici, iar daca vreti sa-l aveti si voi, il puteti comanda sau le puteti face o vizita celor de la Kitchen Shop :)