contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Curcan In Crusta

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dupa cum v-am spus la beef wellington, ne-a placut foarte mult si avand un piept de curcan,la indemnul prietenei mele Mihaela,l-am facut dupa aceeasi metoda.Asa ca ingredientele sunt aceleasi atat doar ca am inlocuit carnea de vaca cu cea de curcan.Sa va spun ca e grozav ? degeaba,trebuie sa-l incercati.

INGREDIENTE :
-1 piept de curcan dezosat,despielitat
-o foaie de aluat fraged
-500 g ciuperci
-2 catei de usturoi
-1 ceapa mare sau 2 mai mici tocate
-mustar normal(eu am folosit knorr clasic ca ala imi place)
-prosciutto crudo (cel mai ieftin este la kaufland ,sunt capete de prosciutto,feliate,ambalate in vid,dar sunt foarte bune pentru gatit,data viitoare pozez pachetul,mult si bun la pret,in jur de 10 lei peste 350g)
-sare,piper
MOD DE PREPARARE :
Toate operatiile sunt prezentate detaliat aici 

-intindem o folie de plastic suficient de mare sa cuprinda carnea si in lungime si in latime.Asezam feliile de sunca petrecute
-cu ciupercile procedam ca la reteta de beef wellington,apoi le maruntim in robot,incingem uleiul calim ceapa si usturoiul,adaugam ciupercile si lasam sa se evaporeze toata apa,potrivim de sare si piper
-batem un ou cu putin lapte,ungem sunca cu o pensula,intindem ciupercile deasupra,apoi presam sa faca priza.Ungem si siupercile cu ou batut
 -asezam carnea deasupra,unsa in prealabil din belsug cu mustar,apoi rulam cu ajutorul foliei,cat putem de strans
-asa arata in final,punem pachetu la congelator pentru 20 de minute,pana devine putin rigid si nu-si pierde forma.
-intretimp aluatul fraged lasat la dezghetat,il intindem pe blatul de lucru,avand grija sa aiba dimensiunea carnii pe care va trebui s-o infasuram strans in el si sa pastram folia in care a fost ambalat,care ne va ajuta la rularea carnii in aluat.Ungem aluatul cu ou batut ,punem carnea desfasurata din folie si -l infasuram bine in jurul carnii ca aici.Dupa care lasam totul la rece pentru inca o jumatate de ora.
 -asezam in tava hartie de copt,punem ruloul de carne in mijloc,il ungem cu ou batut amestecat cu putina apa sau lapte, il crestam din loc in loc cu un cutit foarte ascutit sau un cutter,dar fara sa ajungem la umplutura si dam la cuptorul preincalzit la 210*.daca avem termometru de carne il punem in mijlocul preparatului si coacem pana carnea ajunge la 74 *C (165 F)
-timpul de coacere este 45-50 de minute.Daca observam dupa 35 de minute ca, crusta n-a inceput sa se rumeneasca,dam focul mai mare.
Il scoatem din cuptor si il lasam 15-20 de minute la racit,dand timp crustei sa absoarba sucurile,apoi poate fi taiat si servit
 - o salata alaturi ii face foarte bine !ca sa nu spun de un pahar de vin ,daca vreti alb,sauvignon alb sa fie,dar eu prefer rosu,asa ca un merlot,n-ar fi rau de loc.