contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Curcan In Sos Picant Chinezesc

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

O sa va spun intai fix reteta (am gasit-o pe Foodgawker, absolut diferita, dar de acolo m-am inspirat, mai exact de pe Chowdivine).

Curcan gatesc destul de rar, pentru ca e cam scump si in plus daca il prind, intra musai la supe, ciorbe sau pilaf. Na ca am zis ca spun la sfarsit si ca dau reteta si ma luai cu vorba.

Ingrediente: o aripa de curcan, o ceapa, cativa catei de usturoi, cam doua-trei linguri de sos soia (depinde de care aveti, ca difera mult aromele, cat e de sarat, dar oricum avem o etapa in care putem drege gustul), o bere, ulei de susan cam doua lingurite, ardei iute, o lingura de miere (nu apare in poze, va zic pe urma de ce).

Pentru ca e vorba de carne de curcan, care fierbe mai greu, am folosit oala cu presiune in care am pus toate ingredientele, tocate, spalate, parlite, alese, mai putin lingura de miere. E riscant sa o puneti de la inceput (iar eu nu eram sigura ca va echilibra gustul).

Dupa jumatate de ora am scos capacul (cu multa grija, dupa ce e depresurizata oala, da?) si am gustat sosul, da, sigur avea nevoie de putina dulceata, zahar sau miere, asa ca i-am pus nitica miere de salcam, model fix o lingura, apoi am repus pe foc instalatia.

Cred ca e unul dintre cele mai bune sosuri pe stil chinezesc, acum ce or face aia in China, nu stiu, treaba lor, dar asta face toti banii.

No, amu eu v-a aratat cum e la final, normal ca nu se poate manca ditamai aripa cu betele. Asa ca se dezoseaza, se scufunda in sos si, dupa parerea mea, cel mai bine merge cu orez simplu (eu am folosit Thai de la Scotti).

Acum sa va zic parerea mea. Ingredientele sosului nu trebuiesc modificate, mie in varianta luata de pe net nu mi-a placut ideea de cartof si morcov fiert, amestecul de sos de soia cu balsamic mi se pare o blasfemie, ma rog, problema mea la mansarda. Dar sosul, e genial.

Daca alegeti orice alt tip de carne, putei modifica lejer timpii de fierbere si, fireste, recurge la tigaie, wok, oala, cratita, ceaun, ce aveti. Sunt 100% sigura ca merge si cu carne de vita, pui, iepure (asta e pentru animaloo) ba chiar cu peste. Gradul de iuteala, asta treaba voastra, eu am cam exagerat, am uitat ce belea sunt ardeii aia. Daac va mananca sa bagati cu paste de orez, nu e bai, numai amestecati-le in sosul fierbinte, sa preia din arome.

La fel, legat de reteta originala, daca toate fierb cu carnea, nu vad de ce mai e nevoie de supa de carne, deci e absolut inutila.

Daca ma gandesc bine acuma, nu bag mana in foc deloc (nu reusesc frate sa scap de cacofonii) ca nu merge sosul pus pe ceva legume fripte in prealabil la wok, apoi acoperite de sos si pus capac (ceva in genul plitei incinse). Si cum sigur ramane sos, maine voi incerca, acum nu mai am lumina si nu iese brocolu si morcovu’ cum trebuie.

In speranta ca v-am convins, va dorim o saptamana plina de realizari, greve, facturi si, fireste, rororo.