contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Curry Cu Broccoli

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Daca nu il faceti cu ghee, e chiar de post – post. Ca sa o romglezesc, e mild, light, deci bun si pentru cei mici, nu e cu amestecuri deja cumparate, asadar e misto. Si se face si foarte repede, plus ca se pot inlocui legumele de baza (broccoli cu altele, dovlecel, conopida, nu stiu).

Slide1

Am facut de multe ori curry si acum imi aleg ingredientele in functie de cheful gustului primordial, in orice caz, cum veti vedea si pe borcanelele cu praf curry, cam toate contin curcuma/turmeric (tot aia e), coriandru, dafin, chimen, pot fi si zeci de ingrediente. Eu am folosit din cele uscate dar nemacinate urmatoarele:

chimen, turmeric, fenugreek, cardamom, anason stelat, mustar negru, foaie de dafin, kaffir lime (uscat de mine), fulgi de ardei iute – de o adiere – ps: daca scriu ceva pe langa sa strigati ca scriu repede de tot cu salvare draft in prostie.

In rest, o ceapa mare, fireste ca broccoli, morcov (optional, mie imi place morcovul si ma ajuta la dulceata naturala), ghimbir, usturoi (nu e in poza), lapte de cocos si, pentru calit, ghee, daca o tineti de post, puneti ulei.

Slide3

Mie imi place broccoli aburit, nu oparit, asa ca am scos mastodontul (mama ce ar fi mers si vreo doi creveti la dracia asta).

Slide4

Am tocat mare ceapa, morcovul si foaaarte marunt ghimbirul, ca nu imi place sa gasesc lemne in mancare.

Slide5

Intai am pus in ghee semintele (coriandrul l-am pus praf, mai tarziu, pentru ca deja aveam prea multe bobite, merge si bobite) si le-am lasat pana au inceput sa pocneasca cele de chimen si mustar.

Slide6

Am adaugat ceapa, morcovul, ghimbirul, dafinul si kaffir.

Slide7

Am pus si broccoli si prafurile si am mai amestecat cateva secunde.

Slide8

Am pus si apa (nu e nevie de supa) si cateva feli de usturoi. Iar am amestecat cateva secunde.

Slide9

Acuma cu cantitatile buba, ca eu le reglez in functie de ce gust am chef, turmericul si laptele de cocos nu le pun niciodata la fix, ca daca e cu broccoli da un gust, daca e cu carne, altul, le reglez pe parcurs, din laptele de cocos am pus doar jumatate de cutiuta si mi s-a parut suficient (deci mi-a mai ramas, asadar, in curand mai trag un curry sau altceva de genul asta).

Slide10

In final preparatul meu vrea si trebuie sa arate asa.

Slide11

Imi place sa pun orezul separat, ca mai pun ba sos pe orez, ba orez in sos, se poate pune si pe aceeasi farfurie.

Slide12

Este foarte catifelat sosul si, daca nu se exagereaza cu o aroma au alta, foarte echilibrat, cat despre iuteala, fiecare cum are chef si isi doreste.

Slide13

Sper ca nu am bulit prea multe in descrierea retetei, de altfel extrem de simpla, nu stiu ce mi-a iesit asa mult de scris la ea. Curry-uri sunt mii si mii, se pot face cu aproape orice leguma sau carne de baza (odata la un indian am mancat chiar cu vita), cateva ingrediente nu trebuie sa lipseasca, in linii mari, in linii mici, sa fie cat mai multe, dar sa le potriviti cum trebuie.

rororo