contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Curry Galben De Pui

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

A fost o perioada in viata mea cand pentru mine condiment insemna doar sare, piper si cubul de vegeta. Da. Iar cand am redus drastic cantitatea de sare folosita, m-am lovit de lipsa de gust a mancarurilor mele. Mai citind de ici colo, mai pe incercate si combinate, am descoperit apoi ca pot obtine mancaruri mult mai savuroase folosind verdeturi si condimente uscate.
Pentru o colectie faina de condimente explicate aruncati un ochi la cevabun.ro.


Ingrediente:
  • 300g piept pui/curcan
  • 2 mere
  • 1 ceapa mica
  • 200 ml lapte de cocos
  • 200 ml apa
  • 50g + 1 lingurita unt
  • 2 felii subtiri de ghimbir
  • 1 lingura curry galben
  • 1 lingura otet de mere
  • 1 lingurita coriandru uscat
  • 1 lingurita zahar
  • sare, piper

Merele se curata de coaja si se taie bucatele, ceapa se marunteste, untul se taie bucati si se pastreaza la frigider pana la utilizare. Carnea de pui se sareaza si pipereaza dupa gust, se taie bucatele si se prajeste in putin ulei.
Ceapa, merele si feliile de ghimbir se caramelizeaza in putin unt si o lingurita zahar. Cand ceapa s-a inmuiat, se adauga o lingura curry, se amesteca rapid si se stinge cu apa si lapte de cocos. Se lasa sa fiarba la foc mic timp de 10 minute, apoi se adauga carnea, coriandru macinat, otetul de mere si untul rece. Se tine pe foc pana cand untul s-a topit complet. Se sareaza si pipereaza dupa preferinte (gustati inainte, eu nu am simtit nevoia sa mai adaug sare).
Se serveste cu orez fiert in apa cu sare. Nu uitati sa puneti pe masa sos de soia si pasta de ardei iute.
S-aveti pofta!