contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Curry – Mogul Style

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Nu m-am romglezit, dar asa se chema el in cartea mea de curry.

Slide1

Baza retetei se numeste in original “Mogul Style Beef”. Beef nu aveam, dar e porc (reteta merge facuta si cu pui, iepure sau crocobrontozaur, treaba voastra).

Slide2

Si, fireste, doar ideea si inceputul le-am luat de acolo, dupa care am dezvoltat dupa cum veti vedea.

Laptele de cocos l-am ferit mult timp, acum gata, ca mai are nitel si ii fac tort de un an. In rest, cam la 350 de grame de carne (porc am avut eu, voi puneti ce va taie, chiar si legume, caz in care broccoli sau dovlecel fac fata cu mandrie distractiei) am pus asa:

- mustar negru, fulgi de ardei iute, miere, turmeric, miere, sofran (turcesc), ghimbir (praf, nu am avut proaspat) cate o lingurita din fiecare;
– anason stelat si foaie de dafin, cate o bucatica (apropos, cred ca am descoperit ingredientul care nu lipseste din nicio mancare indiana, dafinul, macinat in general);
– cardamom zdrobit de mine, patru pastai;
– un catel de usturoi si doua cepe.

Slide3

Intai am inabusit ceapa, taiata pestisori, cu usturoiul feliute, peste toate am adaugat carnea. Dureaza putin, totul se face molcom, la foc mic.

Slide4

Am adaugat mustarul negru, anasonul, chili, dafinul, cardamomul si iar am lasat (deja mirosea de am scos vecinii pe geam).

Slide5

Dupa o vreme am acoperit cu apa (in original e supa, dar nu cred ca e necesar, deja gustul format e complex) si am pus si turmericul, sofranul si ghimbirul.

Slide7

Cand mai scade zeama, scoateti anasonul si dafinul (daca nimeriti si cardamomul e de preferat sa il dati si pe el afara).

Slide8

Am adaugat si laptele de cocos (cineva spunea ca e stricat, nu e stricat, asa arata, de preferat e sa puneti putin ulei ca mai lasa si laptele de cocos dupa topire cate ceva).

Slide9

Stiti ca e gata cand se separa partea grasa si incepe sa se prinda nitel de vas toata chestia, e un schepsis de aroma, pe cuvant de pionier.

Atunci punem si mierea. Eu am avut miere de pin, nu conteaza neaparat de care e.

Slide10

Sigur ca gustati, normal ca gustati.

Slide11

Cu totul dureaza cam jumatate de ora. Ca garnituri eu am ales sa zdrobesc un cartof pe langa niste mazare, toate aromate cu garam masala si sa fierb niste orez, jasmine, simplu, doar cu sare.

Slide12

Cartoful cu mazare e pentru ca imi e dor de niste samosas, dar din alea chiar nu fac. In rest, olelei. Mai am cateva zeci de curry de facut de la zero si am si cu ce. Nimeni nu face curry mai bun ca mine, am zis :D

rororo