contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cus-cus Cu Legume La Grill

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

   Dragilor nu stiu daca v-am mai povestit, dar sunt fan paste. Imi plac pastele de orice fel, numai paste
sa fie!   Asadar, azi servim paste. O reteta cu care voi participa la Concursul cu gust de pe blogul doamnei Laura Adamache si care este inspirata de pe site-ul Condimente oline.


  Ingrediente:
  • 1 l apa fierbinte
  • 400 g cus-cus
  • 3 cepe mici (150 g curatate)
  • 1 morcov (100 g)
  • 1 foaie de dafin
  • 140 g piure de rosii (din conserva)
  • 2 lg ulei de masline presat la rece
  • 1 ramurica busuioc
  • 1 foaie de dafin
  • 1/2 lgt oregano
  • sare
  • piper
 Garnitura:
  • 1 kg dovlecei
  • 500 g sfecla rosie
  • 3 lg ulei de masline presat la rece
  • sare

    Cum procedezi:
1. Taie ceapa si morcovul cubulete si pune-le impreuna cu busuiocul, dafinul si sarea  in apa fierbinte. Lasa-le la fiert pentru 3-4 minute.
2.  Adauga cuscusul in apa si lasa sa fiarba 6 minute scurge apoi surplusul de apa si lasa sa ramana doar cat sa ajunga la nivelul cuscusului .
3. Toarna peste cus cus piureul de tomate si piperul, amesteca si mai lasa la fiert 2 minute.
4. Opreste focul, pune uleiul de masline si amesteca. 
5. Curata dovleceii si sfecla rosie si taie-le in felii. Pune-le separat in 2 vase, pune 2 lg ulei peste dovlecei + putina sare si amesteca-i. Procedeaza la fel cu sfecla apoi pune-le pe un grill incins.




Reteta postata si pe blogul Biochimist la cratita.