contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cuscus Cu Somon&harissa(salmon With Couscous &harissa)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


iar s-a facut de vineri si de week-end,nu vrem sa pierdem timp prea mult in fata aragazului,suntem in vacanta multi dintre noi, asa ca vin iar cu ideea unui prinz gatit in 10 minute,inspirat de pe good food .
campion si vedeta la timpul de preparare e bineinteles,cuscusul , aromat ,prietenos, versatil.din umbra,plina de modestie,scortisoara a fost cea care a imbatat cu aroma-i unica,atit pestele cit si cuscusul si le-a conferit savoare.
INGREDIENTE pentru 3 persoane:
3 medalioane somon,
1 cana de cuscus(cana de ceai de 250 ml),
2 cani de supa de legume,
2 linguri cu stafide brune,
2 lingurite rase de scortisoara,
1 lingurita de miere,
1 lingurita de pasta harissa,
1 buchet de patrunjel,tocat grosier,
3 linguri iaurt gros sau chiar smintina,cu procent mic de grasime,
sare,piper,dupa gust.
per primam ,amestecam harissa cu iaurtul intr-un vas mai mic.
per secundam, amestecam intr-un alt vas cuscusul cu stafidele,patrunjelul ,1 lingurita de scortisoara ,iar peste el turnam supa de legume clocotita,acoperim cu un capac sau folie alimentara chiar,10 minute .intre timp,medalioanele de somon,spalate si zvintate cu un prosop de hirtie se badijoneaza cu pasta obtinuta din amestecarea unei lingurite de scortisoara si a uneia de miere,apoi se asezoneaza cu sare si piper.se dau la cuptorul preincalzit,functia grill(flacara de sus din cuptor),cca 7-8 minute.
afinam cuscusul cu furculita,il asezonam cu sare ,piper si il impartim in farfurii,deasupra asezam medalioanele de somon si servim cu pasta de harissa si iaurt.
enjoy!

Articol recomandat de alison-trials.blogspot.com