contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Degustare De Vin La Antique Bistro & Wines

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Vinul este un domeniu asupra căruia abia încep să deschid ochii. Este o componentă importantă a gastronomiei şi cred că orice pasionat al gătitului trebuie să aibă măcar noţiuni elementare despre vin. Eu încerc să le capăt prin lecturi şi, mai ales, prin degustări şi discuţii cu cei care ştiu despre acest subiect mai multe decât mine. Şi sunt destui, slavă Domnului!


Cea mai recentă degutare la care am luat parte a fost cea din data de 3 mai 2012 (joia trecută), desfăşurată la Antique Bistro & Wines, un local care funcţionează doar de circa două luni şi care este încă în căutarea propriei personalităţi. Are, după mine, un potenţial interesant. Localul este intim, decorat şi mobilat cu gust, servirea este foarte atentă, bucătarul mi s-a părut priceput iar terasa este foarte plăcută şi răcoroasă. Chiar frumoasă, aş putea spune şi sunt destule elemente de construcţie care să-mi susţină părerea. În total cam 60 de locuri, interior plus terasă. Un alt atu, poate cel mai important, sunt patronii, echilibraţi, fără ifose şi deschişi către inovaţie.

Evenimentul la care am luat parte joi a oferit spre degustare 4 vinuri de la Crama Oprişor, situată în aşa-numita Oltenie profundă, aproape de cotul Dunării. Am gustat un Riesling de Rin, producţie de anul trecut, un Caloian Rose 2011, Caloian Cabernet Sauvignon 2011 şi, în final, Sfinţii Constantin şi Elena, un vin din seria Cupola Sanctis, tot din 2011, prezentate de somelierul Sergiu Nedelea.


Mâncarea a fost şi ea foarte bună, senzaţia serii fiind o roată uriaşă de Grana Padano (cred ca bătea spre 60 kg), ceva mai veche ca vinurile, adică din 2010. Atmosfera a fost plăcută şi destinsă, iar eu am căutat să aspir cât mai multe informaţii de la vecinii de masă, în special de la Radu Rizea, un mare (şi la propriu şi la figurat) şi vorbăreţ pasionat de vinuri.

Evenimentul a fost deschis şi publicului, pentru suma de 100 lei. Pentru Bucureşti, pentru str. Mihai Eminescu nr. 33, la doi paşi de Piaţa Romană, adică un loc foarte central, pentru 4 vinuri şi câteva preparate culinare, pentru prelegerea oferită de un profesionist ca Sergiu Nedelea, cred că preţul nu a fost deloc mare.

Bucureştiul, pentru a fi cu adevărat o capitală europeană, are nevoie de multe astfel de manifestaţii. Bineînţeles, o capitală europeană are nevoie de mult mai multe lucruri, dar în domeniul gastronomic, manifestările legate de cultura culinară şi cultura vinului sunt vitale. Au un rol, informativ, recreaţional şi, deloc în ultimul rând, educativ, bineînţeles, dacă sunt organizate aşa cum trebuie.

Din nou bineînţeles, evenimentele acestea au nevoie şi de publicul potrivit, iar aici puteţi interveni dvs. O astfel de ieşire, este foarte plăcută, deosebită şi vă poate oferi altceva (şi mult mai mult, zic eu) decât o simplă ieşire la restaurant. De aceea, când aveţi de gând să vă relaxaţi undeva, la o terasă, luaţi în calcul şi acest gen de evenimente. Nu veţi regreta.

Vreau să felicit echipa de la Antique şi sper ca viitoarea mea colaborare cu ei să fie plăcută, să se bucure de succes şi de un public deosebit.