contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Delicioasa Prajitura Cu Prune

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Smitten Kitchen este un blog pe care il urmaresc cu multa placere. Retetele sunt delicioase, fotografiile tare frumoase si povestioarele dragute. Pe acest blog am descoperit o minunata prajitura cu prune. Se pregateste foarte usor, arata bine, este delicioasa… Poate fi servita si a doua zi, pastrata la temperatura camerei, insa n-a mai apucat… A disparut instantaneu :) Enjoy!

 

Ingrediente

1 1/2 cup faina, cernuta

2 lg praf de copt

1/4 lgt sare

1 lgt scortisoara

5 lg unt nesarat, la temperatura camerei

3/4 cup zahar brun

2 oua mari

1/3 cup ulei de floarea soarelui

coaja rasa a unei portocale

1 1/2 lgt esenta de vanilie

6 prune

zahar pudra pentru pudrat prajitura

Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se pregateste o tava: se unge cu ulei si se tapeteaza cu hartie pentru copt (sau faina).

Se taie prunele in jumatate, se scot samburii.

Se amesteca faina, scortisoara, sarea si praful de copt.

Intr-un alt vas, la viteza medie,  se amesteca untul pana devine cremos, apoi se adauga zaharul si se amesteca bine (aprox 3 minute). Se adauga ouale, unul cate unul, amestecand pana sunt incorporate. Se adauga uleiul, coaja de portocala si esenta de vanilie, amestecand bine.  Se adauga faina, amestecand cu mixerul (viteza redusa), numai pana se obtine un amestec omogen. Daca amestecati prea mult, prajitura devine faramicioasa. Cu ajutorul unei spatule de silicon trebuie razuite bine marginile vasului, pentru a incorpora toate ingredientele.

Se toarna aluatul in tava pregatita, se pun prunele, cu partea taiata un sus.  Se preseaza bine in aluat.

 

Se coc la cuptor 30 – 40 minute (inserati o scobitoare in prajitura; daca iese curata, este gata prajitura). Se lasa 15 minute la racit. Se presara cu zahar pudra.

 

 

Delicioasa!!!




Articol recomandat de delicioasa.com