contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Deliciu Cu Napolitana

articol scris de truedelights blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

INGREDIENTE:
Blat:
7 albusuri, 14 linguri zahar, 7 linguri ulei, 7 linguri faina, 1 cana nuci taiate marunt, 100 g stafide, esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie, 2 foi de napolitana
Crema:
7 galbenusuri, 1 cana zahar, 3 linguri cacao, 2 linguri lapte, 1 lingura faina,
150 g margarina sau unt,esenta de rom

PREPARARE:
Blat:
Se bat albusurile cu zaharul si coaja de lamaie ,se adauga uleiul,esenta,  faina si se amesteca usor. La sfarsit se pun nucile si stafidele .Se amesteca usor de jos in sus pentru ca aluatul sa ramana aerat. Se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se coace 25-30 minute. Se lasa sa se raceasca.
Crema:
Se amesteca galbenusurile cu zaharul apoi cu laptele, cacao, faina si  margarina. Se pun apoi pe foc si se lasa sa fiarba amestecand continuu pana se ingroasa. Se da deoparte ,se adauga esenta de rom si se lasa sa se racoreasca putin.
Asamblarea:
Se aseaza o foaie de napolitana,se pune jumatate din crema, blatul copt, restul de crema si la final cea dea doua foaie de napolitana. Se preseaza bine si se lasa la rece. Se taie romburi.



Articol recomandat de truedelights.wordpress.com