contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Demel: Un Dulce Simbol Vienez

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Dupa ce v-ati saturat de cumparaturi – sau de plimbare – pe Graben, luati- o agale catre Hofburg. Exact pe strada care duce intr-acolo, Kohlmarkt, la numarul 14, veti gasi Demel – furnizorul traditional de dulciuri al Curtii Imperiale austriece. O institutie istorica in adevaratul sens al cuvantului, care si astazi stie sa valorifice nobilul blazon dobandit in timp.


Datand inca din 1786, firma si-a dobandit faima odata cu preluarea la 1857 de catre Christof Demel si mai apoi de catre fii acestuia, care au redenumit firma “K. u. K. Hofzuckerbäcker Ch. Demel’s Söhne” (“Cofetaria imperiala si regala Fii lui Ch. Demel”)


Odinioara, fratii Demel livrau personal dulciurile pentru familia imperiala. Favoritele lui Sisi erau violetele confiate – nu e deci surprinzator ca si astazi numele frumoasei imparatease serveste drept excelent agent de marketing. Mai adaugam la asta si dragalasa cutie Art Nouveau si avem deja o vedeta!


In strategia actuala a firmei traditia si designul joaca un rol important. Cele mai moderne tehnologii si cele mai bune ingrediente isi au rolul lor extrem de important, dar atmosfera istorica este cea care isi pune amprenta de neuitat.






Demel’s Sachertorte?! Cum asa? Povestea despre sfada istorica dintre cele doua mari case producatoare de dulciuri alta data…

Pentru azi, doar un rasfat pentru ochi. E Saptamana Mare. Sa nu vorbim despre cearta…











Articol recomandat de gulaschsuppe.wordpress.com