contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Desert Cu Dovleac La Aburi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

dovleac

Placinta, tarta, prajitura – la toate denumirile m-am gandit pana sa postez reteta de fata insa cum e un mix intre toate, am preferat sa o numesc “desert”. Reteta modificata am vazut-o cu multa vreme inainte pe blogul Laurei, si inca de atunci mi-am zis ca am s-o fac. Insa varianta originala m-a atras deoarece autoarea o fierbea pe aburi. Imi plac deserturile preparate pe aburi asa ca i-am dat o sansa. Si bine am facut, caci a iesit ceva delicios! Cremos, cu gust subtil de dovleac si cocos, o nebunie! Insa data viitoare o voi face si la cuptor, ca sa fac o comparatie intre cele doua versiuni.

dovl

Desert cu dovleac la aburi (am dublat si eu cantitatile fata de varianta originala)

  • 450 g dovleac fiert la aburi
  • 180 g faina de orez (eu am macinat niste orez brun)
  • 200 ml lapte de cocos (eu am folosit Rapunzel insa merge si lapte de cocos facut in casa, din nuca de cocos proaspat sparta si mixata cu apa)
  • fulgi de cocos bio (sunt mai umezi si mai aromati)
  1. Mixeaza dovleacul fiert, apoi amesteca-l cu restul ingredientelor, cu exceptia fulgilor de cocos.
  2. Pune amestecul intr-o tava si fierbe pe aburi pana cand se incheaga si scobitoarea iese curata atunci cand faci testul. Sau daca preferi, coace-o la cuptor, la 180 grade.
  3. Cand e inca fierbinte presara deasupra fulgi de cocos. Lasa sa se raceasca, da-o la frigider si apoi savureaz-o cu pofta : )