contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Desert Cu Zmeura La Pahar

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Va prezint o reteta,  delicioasa la superlativ !
Ce poate fi mai placut cand afli ca se face in 20 de minute cu tot cu copt ? :))
Ideea acestui desert mi-a venit spontan, cand am cumparat zmeura mi-am amintit de cuvintele surioarei mele, Dana ca ii place foarte mult combinatia de zmeura cu ciocolata si cu fistic, avand cele necesare in casa am trecut la treaba ;)

Ingrediente:
Pentru 10 portii:
Crema:
500 gr mascarpone amestecata cu 4~5 linguri rase zahar farin vanilat de la Dr. Oetker
Blat:
2 oua mari
100 gr. ciocolata amaruie
65 gr. zahar
100 gr. unt
75 gr. lapte
1 lta esenta de rom
1/2 pachetel praf de copt
90 gr. faina
Pentru ornat:
fistic zdrobit 
500 gr. zmeura proaspata 
menta
Mod de preparare:
Incingeti cuptorul la cea mai mare temperatura 300~320 grade Celsius
Mixati bine ouale cu zaharul, pana se inalbeste, apoi adaugati romul, laptele cu untul si ciocolata topite impreuna la microunde sau intr-o craticioara la foc mic in timp ce mixati ouale.
Adaugati la aceasta compozitie si faina cernuta, impreuna cu praful de copt si mixati pana la omogenizarea compozitiei 10 sec.
Coaceti blatul pe ( raftul de sus-important) al cuptorului timp de 6 minute intr-o tava cu dimensiuni mici, eu am copt intr-o tava de 29x25 cm, asternuta cu hartie cerata pentru copt, umezita putin sub jet de apa si scursa.
Cand este copt blatul, il scoateti din tava, cu tot cu hartia pe care s-a copt, si-l lasati sa se raceasca.
Distribuiti blatul in pahare, alternandu-l pe straturi cu crema de branza si zmeura, la sfarsit ornati cu fistic si menta.

Pofta buna my friends, sper sa o incercati pentru ca este foarte delicioasa si rapida :D