contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Desert De Orez Cu Fructe

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Iata o reteta care face parte din bucataria thailandeza moderna, servita in unele dintre restaurantele pentru turisti. Este o reteta sanatoasa, colorata si foarte gustoasa. Am ales-o insa, mai ales pentru modul mai putin obisnuit in care este folosit orezul.

De asemenea, am preferat sa folosesc fructe de padure congelate, insa se poate prepara, bineinteles, si cu fructe exotice proaspete.

Bucatarie: thailandeza
Dificultate: mica
Cantitate: 2-3 portii
Timp de preparare: 5 minute plus inmuiere
Timp de gatit: 25 minute plus racire

Ingrediente:
75 g orez “Riso Scotti” Easy Cook Thai
175 ml apa
400 ml lapte de cocos
100 ml smantana 32% grasime
80 g zahar
sare
75 g afine congelate
75 g mure sau zmeura, congelata
frunze proaspete de menta, pentru servit
mure, zmeura, cubulete de mango, pentru servit

Instructiuni:
Se inmoaie peste noapte orezul in apa. Se transfera mixtura intr-un blender si se proceseaza pana ce se obtine o pasta relativ subtire.

Se incing laptele de cocos si smantana intr-o cratita. Cand este pe cale sa dea in clocot, se adauga mixtura de orez si se amesteca. Se sareaza, se acopera cratita si se mijoteaza orezul 10 minute, amstecand constant. Se adauga 50 g zahar si se continua alte 10-15 minute, sau pana cand mixtura este groasa si cremoasa.

Intre timp se pregateste o tava rectangulara, sau platou, captusind-o cu hartie pergament. Se toarna mixtura de orez si se netezeste, ca sa aiba o grosime constanta. Se lasa sa se raceasca, apoi se transfera in frigider, pana ce se face ferma.

Intre timp se pun fructele congelate intr-un castron si se presara cu restul de zahar. Se lasa sa stea 30 de minute. Se rastoarna mixtura intr-o sita si se preseaza fructele de peretii sitei, cu o lingura. Sucurile se colecteaza intr-un castron. Se gusta si se mai adauga zahar, daca este nevoie.

Se taie romburi crema de orez. Se toarna putin sos intr-o farfurie mare. Se aranjeaza in sos romburile de orez, se decoreaza cu frunze de menta si cu fructe proaspete si se servesc.
e de menta si cu fructe proaspete si se servesc.