contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Desert La Pahar - Piros áfonyás Pohárkrém

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Pentru acest desert fierbem 500ml de lapte cu 1 plic zahăr vanilinat, puţină sare şi 6 linguri de zahăr. După câteva minute luăm de pe foc, adăugăm 2 linguri de cocos, 3 linguri de miere si 7g de gelatină alimentară. Punem din nou pe foc până la prima fierbere, după care împărţim în pahare.
Într-o cratiţă punem 300g de afine roşii congelate, zeama unei portocale, 2-3 linguri de zahăr şi 3g de gelatină alimentară. Omogenizăm toată şi punem la fiert pentru câteva minute. Când începe să se îngroaşe, stingem focul şi împărţim în pahare, pe crema cu griş.
Pentru 2 ore punem în frigider, după care le servim.

Egy lábasban 5dl tejet 1 csomag vaniliás cukorral forráspontig melegitünk, hozzáadunk 6 evőkanál grizet, pici sót és pár percig főzzük. Levesszük a tűzről.
Hozzáadunk 2 evőkanál kókuszt, 3 evőkanál mézet és 7g étkezési zselatint. Belekavarjuk és ismét főni tesszük. Az első lobbanás után levesszük a tűzről és poharakba töltjük.
30dkg fagyasztott piros áfonyát, 1 narancs levét és 2-3 evőkanál cukrot lábasba teszünk és 5 percig főzzük. Hozzáadunk 3g zselatint, belekavarjuk, levesszük a tűzről és a grizes krém tetejére kanalazzuk.
2 órára hidegbe tesszük, majd tálaljuk.