contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Detoxifierea Ficatului In 9 Zile - Patrick Holford

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Ziua 1
Mic dejun: Muesli cu seminte (essential seed mix)
Gustare: 2 prune si 6 migdale
Pranz: Salata cu 200 g naut, 3 bucati marinate de inimi de anghinare, ½ lingura susan, ½ lingura ulei susan (inlocuit cu ulei de struguri), suc din ¼ lamaie
Gustare: Masline si suc de fructe
Cina: 45 g orez fiert cu ½ lingurita condimente naturale, 200 g linte verde din conserva, 60 g ciuperci mici, ½ ceapa rosie, ¼ bulb fenicul, suc de lamaie, patrunjel, piper negru. Se realizeaza o salata mare din acestea.
Ziua 2
Mic dejun: Combinatie de minimum 4 fructe de sezon taiate cu mult suc de lamaie
Gustare: Humus cu morcovi si telina
Pranz: 1 ­­­­­­­pastrav cu legume coapte. Iaurt rece.
Gustare: Rodii sau grapefruit
Cina: Supa lui Patrick cu condimente (super green mix)
Ziua 3
Mic dejun: Muesli cu scortisoara realizat din 40 g ovaz, ½ lingurita scortisoara, fructe taiate
Gustare: Avocado feliat si cu suc de lamaie
Pranz: Se amesteca (blender) ½ lingura ulei masline, ½ catel de usturoi pisat, ½ ceapa rosie, ¼ vinete, ½ lingura bulion de rosii, 200 g fasole borlotti (pistruiata), ½ lingura condimente naturale. Se serveste cu paine de secara si rucola.
Gustare: Porumb. Suc de fructe/legume.
Cina: Supa de morcovi cu linte (se fac 2 portii – una pentru ziua 4) – ½ lingura ulei de masline, 1 usturoi pisat, ½ ceapa tocata fin, 1 telina mare, 2 morcovi, 100 g linte rosie, 500 ml zarzavat sau vegetable stock. Se adauga condimente (super green mix).
Ziua 4
Mic dejun: Suc din 1 banana mica, 1 cos mic de afine si suc de portocale
Gustare: Humus cu cruditati
Pranz: Supa de morcovi cu linte (din ziua 3)
Gustare: Mar si o mana de nuci
Cina: 75g orez brun Basmati cu 1 lingura de seminte de dovleac, 3 linguri masline, 1 lingura ulei de masline, 1 usturoi pisat, o mana de busuioc, rucola, spanac, suc de la ½ lamaie, piper negru.
Ziua 5
Mic dejun: Salata de fructe si seminte (essential seed mix)
Gustare: Para si o mana de nuci pecan
Pranz: Sandwich cu 1 file de somon, o felie mare de paine cu secara, salata si condimente (super green mix)
Gustare: Guacamole cu cruditati
Cina: Supa de praz, cartofi si fasole alba (se fac 2 portii) – 1 lingurita ulei masline, 2 catei de usturoi pisati, 2 fire de praz taiate mare, 2 cartofi taiati mediu, 600 ml apa clocotita, 3 lingurite condimente naturale, 410 g fasole alba (din conserva), piper negru. Se fierb timp de 15 minute.
Desert: Un bol mic de budinca de orez cu o lingura de gem sau dulceata.
Ziua 6
Mic dejun: Muesli cu seminte (essential seed mix)
Gustare: Seminte de dovleac si de floarea soarelui, o bucata de fruct
Pranz: Supa de praz, cartofi si fasole alba (din ziua 5)
Gustare: Humus cu cruditati
Cina: Salata de fasole si anghinare cu 1 catel de usturoi pisat, ½ ceapa rosie maruntita, 1 lingura ulei de masline, 125 g rosii cherry, 1 lingura pasta de tomate / bulion, 200 g fasole + linte + mazare, 1 lingura masline negre, frunze de busuioc.
Ziua 7
Mic dejun: Muesli cu scortisoara realizat din 40 g ovaz, ½ lingurita scortisoara, fructe taiate si seminte (essential seed mix) (ca in ziua 3)
Gustare: Fructe de sezon si o mana de alune cajou
Pranz: Salata cu 200 g naut, 3 bucati marinate de inimi de anghinare, ½ lingura susan, ½ lingura ulei susan (inlocuit cu ulei de struguri), suc din ¼ lamaie (ca in ziua 1)
Gustare: Masline si o bucata de fruct
Cina: Supa lui Patrick cu condimente (super green mix)
Ziua 8
Mic dejun: Paine prajita cu unt de arahide
Gustare: Mar cu o mana de alune cajou
Pranz: Supa de praz, cartofi si fasole alba sau supa de morcovi cu linte (vezi retele din zilele anterioare)
Gustare: Porumb crud (baby) cu humus
Cina: Ardei copti umpluti cu ciuperci si muguri de pin. O salata mare.
Ziua 9
Mic dejun: Suc de fructe sau legume cu seminte (essential seed mix)
Gustare: Seminte de dovleac prajite
Pranz: 1 file de somon cu 75 g linte fierta, 1 lingura pasta de tomate sau bulion. O salata mare verde.
Gustare: Masline si suc de fructe sau legume
Cina: 75 g quinoa (cereale fara gluten), fierte in apa clocotita cu 1 lingurita de condimente naturale (in loc de sare). Se serveste cu legume coapte, incluzand ½ cartof dulce, ½ ceapa rosie, ½ ardei rosu, ½ dovlecel, 1 catel de usturoi pisat, 100 g rosii cherry amestecate cu 1 lingura de ulei de masline, 2 linguri de seminte de dovleac si condimente (super green mix).
De evitat:
Faina
Lapte
Cafea
Alcool
Grasimi trans

Zilele urmatoare voi posta si retetele pentru muesli, essential seed mix, super green mix, supa lui Patrick, vegetable stock, hummus si guacamole.

Articol recomandat de raftulbunicii.blogspot.com