contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Dictionar Urban De Potoale Lejere. Litera C: Ciorba De Fasole Si Ciulama

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Adicatalea asa, ce sa faca omul in batatura fara sa atraga atentia ostentativ catre mancaruri scumpe. Sau ce se cere si se face repede. Zama de fasole s-a facut asa de repede … doua zile am umblat cu oala pe foc, adormeam mereu (raceala + oboseala, ca tot omul).

Slide1

Baza, anume supa de carne am facut-o din scaricica afumata din Auchan care e foarte, dar foarte buna. Fasolea am luat-o gata fiarta tot din Auchan, uite asa. In rest, am fiert in zeama de carne zarzavat (ceapa, morcov, albitura, ardei gras si iute). Apoi am sunat de pe drum pe cineva sa puna si fasolea cu tot cu lichid si sa stinga focul, asa ca dupa doua zile am dres-o doar de final cu nitel marar, mult tarhon, putina boia iute si pa si pusi. I-am zis ciorba si nu supa ca i-am scapat si o rosie si, teoretic, cica ar fi ciorba.

Slide2

Apoi am ars o mini-ciulama dupa urmatorul model. Am luat un spate de pui, de la Lili Gri, foaret curat si mistocut. Pe care l-am fiert si l-am si pozat sexy. Inainte sa il fierb cu legume.

Slide3

Ciulamaua am facut-o ca pe vremea bunicii, cu unt, faina si supa in care a fiert carnea, plus lapte si gata. De o pohta. Teoretic dupa ce se face sosul alb lung, ar trebui sa fiarba 20 de minute ca sa dispara mirosul de faina cruda, practic, depinde de faina, asta a fost gata cam in 15 minute.

Slide4

Cat despre mamaliga aia palida, nu m-am indurat sa nu incerc MBS de la Raraul.

Slide5

Ma rog, branza cu smantana, normala, dar mamaliga, bine, nu e cea mai grava chestie care mi s-a intamplat, doar ca nu are deloc gust de mamaliga. Kit-ul, ca sa ii zic asa, e vreo 6 lei, ce sa zic, nu imi dau seama daca merita, mamaliga am folosit-o la ciulama doar o parte, ca nu prea are niciun Dumnezeu, cealalta, bafta casandrei sa fie.

Slide6

Oricum, potoale lejere ca s-au facut repede si aproape singure, ceea ce e de bine.

rororo