contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Din Categoria Fructe Congelate - Caise Si Piersici

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

 

 

 


Ex 2 kg caise
2 kg piersici
pungi sau cutii din material plastic
Pastrarea prin congelare a fructelor este cea mai sigura si mai sanatoasa decat oricare alt mod de conservare.
Se aleg caise si piersici coapte,tari ,sanatoase,se spala sub jet de apa rece , se lasa la zvantat,apoi se scot samburii. Caisele si piersicile sunt ceva mai pretentioase,incep sa-si schimbe imediat culoarea din momentul desfacerii in jumatate si indepartarii samburilor. Eu stropesc cu putina zeama de lamaie amestecata cu zahar jumatatile sau sferturile de caise si piersici inainte de ambalare...Mama in schimb le introduce doar cateva secunde in apa fiarta pentru a li se inmuia putin "textura "apoi le lasa sa se raceasca si le ambaleaza in pungulite. In ambele cazuri caisele si piersicile se pastreaza bine si putem prepara tarte, prajituri, compoturi,spume,creme delicioase...


Articol recomandat de valentinaghidculinar.blogspot.com