contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Din Meniul Zilei

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Astazi va recomandam deliciosul snitel de pui in aluat de bere. Cum zice colega mea: num num. E bun cu cartofi prajiti dar nici un sote de ciuperci nu ii sta rau la coafura.

Slide1

Si v-as fi recomandat daca veneati vineri sau sambata, ciorba de fasole cu ciolan afumat si tarhon. La cazan.

Dar daca n-ati venit.

Slide2

Si de final, ceva emotionant de toamna, emotie de toamna cum ar veni, sa vedem cum e si dupa ce se va gatit calm si molcom, slow cooked da fara slow cooker, adica molcom la cuptor, ca nu am chef sa imi spal si propriul aragaz si gratar. Pentru fini cunoscatori: pastrama de oaie, doua modele, aia mai ieftina e din piept de berbecut, grasa, cealalta e din pulpa de oaie. De la bulgaroaica, de aia ziceam ca pentru cunoscatori. Nu mai sunt mare fan al magazinului din cauza preturilor de Dorobanti aplicate in salajean, dar micii si pastrama raman un hit, din cand in cand ne permitem.

Slide3

Cand fac plimbari pe jos pana la bulgaroaica, mereu admir motoarele din cartier. unt multe, de toate, Honda, Kawasaki, sunt unele care habar nu am ce marca sunt, arata de colectie, intre chopper si touring, avem de toate, multe si misto, dar favorita mea e la scara de alaturi, un Ducati negru, extrem de simplu, minimalist chiar, ar putea trece usor neobservat, e favorita mea.

Azi dimineata cand am plecat (nu cunosc proprietarul, in general nu fraternizez cu toti vecinii) era vandalizata, cel mai probabil de niste pusti tembeli din aia lasati de mami sa se joace de-a mama si de-a tata, spre final de scoala generala. S-or fi distrat dar nu vreau sa ma gandesc ce e in sufletul proprietarului cand o sa isi vada motorul. Mi-am gasit si eu masina odata la fel pe o usa, probabil victima colaterala, e aruncat cu ceva ca o vopsea movulie cu alb, ca un topping de cheescake cu fructe de padure asa arata. Se curata, nu e mare bai, dar totusi ma gandesc ca intr-o tara eminamente europeana asa ceva nu s-ar fi intamplat. Dar stai, parca am declarat ca traim in Mârlania, ceea ce este corect.

Ma mai gandeam la nesimtire si facand slalom printre rahati de caini de rasa (aia bagabonti nu se caca in drum). Dar drept e ca aci suntem europeni, pana ce nu s-a declarat flagel asta cu rahatii de caini si s-au aplicat amenzi usturatoare si la Paris era la fel acum niste zeci de ani, cum noi suntem micul Paris, incet ii ajungem din urma. Incepand cu cacatul.

rororo