contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Din Nou La Barca

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Acum nu am avut nici una aparatul la noi dar s-a sacrificat Zozo sa il ia din casa dumneaei asa ca am facut poze la ce am mancat la La Barca. Ce am trancanit si ce puciuri am pus la cale, nu are rost sa va spun, sa afle spionii daca pot. Ce am primit (eu cel putin): tiuca, palinca si peste afumat, da, merg toate impreuna.

Asa ca va arat un rezumat al meniului, am zapacit biata chelnerita care in final a adus o droaie de cartofi prajiti (s-au mancat) si cam multi papanasi (s-au luat la pachet). Ca de obicei serviciul bun, inauntru eveniment asa ca am paralizat de frig la terasa (noroc cu palinka, ne-a scutit sa mai dam banii pe vodka). Mancarea, idem, unele feluri mai bune, unele banale, nu e mancare de cinci stele ci doar corecta si portiile sunt generoase, exceleaza pe ici pe colo, asadar sa purcedem.

Papanasii sunt unii din cei mai buni pe care i-am mancat eu in carciumi, de aceea luam tot timpul.

Snitele cu cartofi si extra-portie de cartofi, ca de obicei, bune. De fapt au fost mai multe extraportii de cartofi daca tzakaneam toate sapte ca ciocanitorile am zapacit biata fata. Dar au fost numai buni de ciugulit la palinka.

Tigaie picanta (mai toate am avut chef de ceva cu sos, poate si din cauza frigului) buna, nespectaculoasa si deloc picanta.



Ostropel de pui cu mamaliga
, foarte bun.

Pui tailandez. Nimic in comun cu ceva tailandez, nici macar picant, dar pentru o tocanita a fost foarte, foarte bun, daca i-ar schimba denumirea, nimic de reprosat.

Din nou extra-portie de cartofi, a mers bine cu snitelele luate la pachet. Platou cald. Micii, de la bulgaroaica, deci buni, gratarul cam mult si cam fad, a mers in mare parte la don’soara (forever) Casandra care va multumeste. Castravetii murati in schimb, geniali, recomand din inima, sunt nemaipomeniti.

Focaciile (nu mai conteaza spellingul si pozele la cat am clantanit de frig, da?) sunt excelente, mai ales cea cu usturoi.

Atentiune, salatele sunt mari. Asta din poza de s-a comandat, greceasca. Branza e “feta” adica de fapt danish white cheese, deci nu seamana cu ce mancati in grecia, lipseste si aportul uleiului bun de masline. Dar pana la urma e o salata, cine comanda, sa ii fie de bine :D

Si s-au mai comandat ficatei cu ciuperci, buni, corecti, nimic spectaculos. Insa cartoful copt cu unt si usturoi a facut toti banii.

Asadar cele de mai sus, foccacia au fost doua, portii de cartofi am uitat cate, beri la halba si la sticla, votka, ape, muuulte portii de papanasi (cred ca vreo cinci) nici nu mai retin ce si cum, cam trei mileoane vechi, adica preturi normale, nu ca pe drumul spre Hateg dar nici de Inter. Partea mea a fost 50 de lei, deci rezonabil (ca io avui si tarie).

Una peste alta toata lumea a plecat cu sacosele pline, infrigurata, vorbita si multumita, ceea ce va dorim si domniilor voastre. rororo



Articol recomandat de aphextwinz.wordpress.com