contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Din Retetele Mele De La Revelionul 2011...

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
De Sarbatorile de Iarna, toata lumea pregateste o sumedenie de preparate. Aproape toate sunt facute in asa fel, incat acestea sa poata fi doar "incalzite", "montate" si "garnisite" in farfuriile musafirilor, doar in cateva momente. Nimeni nu mai sta la cratita in aceste momente de sarbatoare!
Asa ca si eu, am pregatit destule (impreuna cu nevasta-mea) si le-am lasat pentru seara festiva.
Oricum 95% din ele sunt facute cu 2-3 zile inainte: racitura (piftia), carnatii, salata beauf, sarmalele, caltabosul etc, etc.

In urmatoarele zile, voi publica cate ceva din ce-am facut in aceste zile deosebite din punct de vedere gastronomic.
Nu am obiceiul de a publica orice si oricum ci doar "delikatesurile" de moment.
Nu m-ati vazut publicand pana acum "fripturi la gratar cu cartofi prajiti" si nici "oua umplute cu ficat de pui" asa cum fac foarte multi din blogeri (fara suparare, dar am vazut pe unele bloguri cateva retete de acest gen in care au modificat doat compozitia umpluturii, adica ceva cam de genul ... râsu'-plânsu' !).

Asa ca, in speranta ca nu o sa vedeti pe blogul meu "aiureli", va spun ce o sa public in zilele urmatoare 5 articole speciale:

1. Carnati din carne de mistret


2. Iepure la cuptor cu lamaie


3. Mistret la cuptor cu sos de mere si hrean


4. Mistret cu pasta de avocado


5. Sa vorbim despre "Fezandarea vanatului".
(fara poze deocamdata)
Problema e ca nu mai stiu exact cat am pus in compozitia lor din fiecare "component"!
Oricum, am mers pe o intuitie de 100% a cantitatilor de ingrediente, am adaugat pe parcurs condimente in functie de gustul si aroma preparatelor.
N-am stiut nici macar ce greutate au avut bucatile de carne, dar poate, experienta mea si-a spus cuvantul in aceste momente.
Incercati si voi sa va "distrati" si sa "compuneti" preparatul in functie de gustul fiecaruia. Eu doar sa va indrum spre "obiectivul" urmarit pentru gustul si aroma preparatelor! OK?
Cam astea ar fi cele mai importante subiecte si preparate pe care o sa le prezint pe blog, deocamdata.
Desigur ca ar mai fi si altele (tocmai bune de postat si pe celalalt blogul meu "Icre Negre"), dar deocamdata atat!
Si pentru ca mai sunt doar 4 saptamani din aceasta luna si din acest sezon de vanatoare, (deci 4 posibilitati de a vana salbaticiunile noastre - toate depind de timpul meteo care o sa fie), o sa ma preocup mai mult de activitatea mea "recreativa" decat de cea de "compozitie".
Dar nu disperati, fac asta pentru a va putea oferi mai multe retete din carne de vanat, in asa fel incat sa va puteti bucura de preparate de exceptie, cu care sa va bucurati si sa va surprindeti familia, prietenii, invitatii de la o petrecere "surpriza"!
Si dupa cum am spus intrun alt articol, trebuie sa va asigur de:
GARANTAT DE MARCEL IORGA!
POFTA BUNA!