contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Diverse

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Sunt poze adunate in timp, le-am tot evitat ca nu stiam unde sa le atarn asa ca le adunai intr-o rubrica de “diverse”, desigur, legat de culinareala, chit ca nu au legatura intre ele, sunt mancaruri, scule, cumparaciuni, prostii.

Intai am descoperit o chestie misto la saleuri.

Slide1

Sunt facute din foietaj de cumparat de la Clever, aveam niste resturi, mi-a placut cum au iesit unse cu ou si cascaval (nimic neobisnuit pana aici, am si un cascaval de care vreau sa scap) si presarate cu sare neagra de Cipru. Misto ca sunt si de bere si arata si haios cu sarea aia.

Slide2

(v-am zis ca nu au legatura pozele intre ele deci sar de la una la alta)

Am deschis borcanul de carnati la garnita sa ii gust. Buni de tot (eu doar am gustat, inca sunt la regim, multe nu le manc eu). Chiar foarte misto plescoii, au imprumutat gust tare si celoralalti carnati.

Slide3

La Mega Image au mini-inghetate, alea pe bat sunt cum sunt, dar cornetele sunt intr-adevar mini de mini, iaca:

Slide4

Cu ursul, zilele trecute.

Slide5

La Auchan au adus ghee, 28 de lei cutia de 450g, pret foarte bun dat fiind ca tine mult, deja l-am folosit la o supa de ceapa, e excelent. Smantana de capra insa are gust mult prea puternic pentru mine, nu ar merge deat la ceva placinte cu branza, dupa gustul meu, sau la oua cu smantana, ca atare e grea la gust.

Slide6

Apropos de ghee (unt clarifiat), tare traducerea de pe cutie (la raft scrie la fel):

Slide7

Azi avand zi de proteina am zis sa imi fierb un ou in timp ce fierbea si supa cainelui (de pui cu multe legume) si am gasit varianta optima (da, am spalat oul bine).

Slide8

Dinner, doggy style (spatele l-am furat eu).

Slide9

Si din supa am furat, ca-s racita.

Am primit o scula de facut snitele, asa ca mi-am cumparat o feliuta de carne ca sa o incerc sa vad cum “tenderizeaza”.

Slide10

Cred ca stiu la ce poate fi folosita, la facut snitele nu e mare inginerie si se curata si greu, o sa incerc sa fac zabrele din aluat cu ea, intr-o zi. Carnea insa, buna, de atatea ori am nimerit porci talpa incat m-am si mirat ce misto a iesit porcul asta.

Slide11

Luasem o punga de salata sa bag ierburi, am uitat ca fix alea sunt primele pe lista de interzise.

Cam astea le-am adunat sa nu le uit, info, barfe, susanale.

rororo