contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

“don Raffaele” – Antica Salumeria Italiana

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Când vine vorba despre produsele alimentare autentic italieneşti, vă recomandăm magazinul “Don Raffaele”, din Bucureşti.
“Don Raffaele” a fost deschis în 2009 de Tatiana Cojocea, o româncă stabilită de 20 de ani în Italia. “Sunt foarte mulţi români care apreciază mâncarea italiană, de aceea am vrut să le ofer posibilitatea de a avea acces la produse alimentare de calitate fără să fie nevoiţi să se deplaseze câteva mii de kilometri. Aducem alimente din toată Italia, dar cu precădere din zona Campania, a cărei capitală este Napoli”, ne-a spus doamna Cojocea. Magazinul are deja clienţi fideli, printre care se numără personalul Ambasadei Italiei la Bucureşti, al Consulatului Italiei, profesori de la şcoala “Aldo Moro” şi oameni de afaceri italieni. Porţile lui sunt călcate zilnic şi de mulţi români, aparţinând tuturor categoriilor sociale. “Noi ne-am mutat de curând din Militari aici, pe Calea Moşilor. Avem o clientă care vine în fiecare zi tocmai de acolo, pentru că s-a obişnuit cu produsele noastre şi spune că nu poate mânca altceva”, a povestit Tatiana Cojocea.

Se aduc şi produse la comandă

Oferta de la “Don Raffaele” este structurată şi în funcţie de cerinţele clienţilor. “Întotdeauna, cu clienţii trebuie să vorbeşti. Să le dai să guste, să îi ajuţi să cunoască produsele. Pentru mine, părerea lor contează foarte mult. Dacă cineva cere un aliment pe care nu îl avem, în maxim o săptămână îl aducem”, ne-a spus doamna Cojocea, care consideră că românii sunt mai deschişi la alte tradiţii gastronomice decât italienii: “Românii au adoptat imediat gastronomia italiană. Nu numai la restaurant, ci şi acasă, unde îşi fac paste, pizza şi alte mâncăruri. În schimb, italienii nu prea mănâncă din proprie iniţiativă mâncăruri româneşti. Trebuie să le pui în faţă. Atunci le plac”. Mâncarea italienească preferată a Tatianei Cojocea este Scialatiello Napoletano ai frutti di mare. Din România, îi plac sarmalele.

Mezeluri, brânzeturi, măsline, uleiuri, vinuri

Cum intri în “Don Raffaele”, începe să îţi plouă în gură. În spatele vitrinei şi pe rafturi sunt expuse o gamă largă de salamuri (prosciutto crudo, prosciutto cotto, porchetta, salam cacciatorino, speck, salam milano, bresaola), mortadella, şuncă lancillotto, muşchi, insalata di mare, brânzeturi (parmesan, mozzarella, perini auricchio, brânză de oaie, brânză de capră garrotxa), iaurturi, produse de panificaţie, paste, dulciuri, lichioruri şi, bineînţeles, vinuri alese. În curând, aceste produse vor putea fi degustate şi la terasa care se va deschide lângă magazin.

Antonio Furnari este fan “Don Raffaele”
Printre personalităţile care recomandă “Don Raffaele” se numără şi tenorul Antonio Furnari (foto centru, alături de Tatiana Cojocea – stânga). “Aici am găsit produse de foarte bună calitate, aşa cum găseşti numai în Italia”, ne-a declarat artistul.

A fost colegă de lot cu  Nadia Comăneci

Povestea Tatianei Cojocea este una foarte interesantă, ca a majorităţii celor care au reuşit în viaţă. În copilărie, actuala femeie de afaceri a făcut gimnastică de performanţă, fiind colegă cu Nadia Comăneci la lotul naţional. “M-am lăsat chiar înainte de Montreal, din cauza unor pete care mi-au apărut pe mână. Eram foarte bună la bârnă, dar săriturile îmi scădeau nota. Oricum, tot răul spre bine. Dacă nu mă lăsam şi nu dădeam la ASE, atunci poate că nu ajungeam ceea ce sunt astăzi”, ne-a mărturisit patroana de la “Don Raffaele”


Filed under: STIRI CULINARE


Articol recomandat de hapleablog.wordpress.com