contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Dovleac Fiert

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Suntem in postul Craciunului, iar dovleacul este un aliment hranitor si gustos, care acum se gaseste pe tarabele taranilor, la un pret accesibil.  Nu cred ca este tratat chimic, fiind o planta mai putin pretentioasa, care nu cere prea multa atentie si munca.
Timp de preparare: 30 minute (complexitate redusa)
Ingrediente: dovleac, apa
Mod de preparare:

Dovleacul se spala, se curata de samburi, se pune la fiert in apa rece, se fierbe cam 25-30 minute, la foc domol. Se stie ca dovleacul are o sumedenie de calitati, el fiind o bogata sursa de antioxidanti si beta-caroten. Pulpa de dovleac este bogata in vitaminele E, C, provitamina A, saruri minerale. Puteti consuma dovleacul fiert, copt, in placinte, sau in diferite combinatii la salate de rosii, castraveti, la supe. La tara femeile il folosesc la prepararea cozonacului pt a-i da o culoare galbena, aurie, in special la cozonacul de post unde nu se folosesc oua. Eu am preferat sa-l mananc asa fiert, mi-a fost dor de dovleacul bunicii, care il pregatea fiert sau copt.



Articol recomandat de dulcesarat.blogspot.com