contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Dovlecei La Cuptor Umpluti Cu Spanac Si Ricotta

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

 

ricotta/urda si spanacul sunt facute una pentru alta. ricottta inseamna re-coapt in italiana cu referire la a doua fierbere a zerului  din care se obtine urda.  spanacul poate sa fie crud sau congelat. varianta de la conserva nu o recomand.
dureaza cam 20 de minute si se face asa:
- fierbe spanacul in apa sarata dupa care scurge-l bine de apa. incinge cuptorul;
- amesteca in proportie 60/40 spanacul cu ricotta.
- scobeste dovlecelul taiat in jumtate, umple-l cu spanacul si ricotta. presara pesmet si orneaza cu un file de anchoa.
- da la cuptor 10-15 minute, pina cand se inmoaie dovlecelul.
am avut alaturi un riesling 2010 sec si bine racit.

Articol recomandat de wineandknives.blogspot.com