contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Dovlecei Si Pastai In Mujdei Cu Otet

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Sigur v-am mai aratat reteta asta, doar ca am pus ceva in plus si rau nu am facut.

Slide1

Inainte de reteta, ma abtin de la injuraturi si incerc sa ma intorc la oile noastre, dar datorita militiei care apara si protecteaza, masina mea arata la fel, asa sa le ajute Dumnezu.

Slide3

Cat despre chestia asta care nu stiu ce este, salata, mancare – gen saramura – nici macar nu conteaza, dar e amintirea copilariei mele la mare, imi facea mereu nasa mea (imi mai face si acum, dar cine mai ajunge).

Dovleceii se prajesc in orice ulei vreti (da, culmea, merg si in ulei de masline la foc moderat), sa se coloreze putin. Fasolea galbena, se fierbe banal, in apa cu sare.

Sfatul meu e sa puneti straturi alternative, nu sa dati cu lingura prin vegetale cand le puneti in vasul de botez, ca se fac terci.

Slide4

Slide5

Sosul se face simplu, usturoi, apa (eu am pus de la fiertul fasolei), sare, otet (am pus dintr-un borcan de castraveti in otet). Merge si marar, dar eu zic ca este pacat. Ulei lasa dovleceii, ca doar nu ii scurgeti in draci, trebuie sa fie si trei strelici pe acolo.

Slide6

Sosul fireste ca se regleaza dupa gustul fiecaruia, dar cum chestia asta va sta ceva la marinat, merge nitel mai sarat, usturoiat si acru.
Calda e cum e, ca m-am infipt nitel in ea, l atemperatura camerei, e nemaipomenita. Dar rece de la frigider (si cu o bucata de mamaliga, daca gasiti), este exceptionala.

rororo