contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Dovlecei Umpluti Cu Carne Tocata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

dovlecei umpluti cu carne poza7

Poftiţi dovlecei umpluţi!
Azi le dedicăm o odă
Sunt gustoşi şi-aşa cocheţi
De parcă prezintă modă.

Ce iti trebuie  (poza 1)
- 3 dovlecei mai mari
- 500 gr carne tocata (vita si porc, tocata in casa de preferat)
- 1 ceapa tocata marunt
- 2 morcovi mai mici dati pe razatoare
- 1 legatura patrunjel
- 4 linguri orez
- 100 ml ulei (de pus in tava in care ii coacem)
- sare, piper, condimente dupa preferinte
- 2 rosii pt feliat rondele si pus capacele (deasupra dovleceilor umpluti)

Plan de lucru:
- Amestecam intr-un bol carnea tocata, morcovul, ceapa, orezul, patrunjelul si condimentele (pozele 2 si 3).
- Spalam si taiem pe jumatate dovleceii (sau in 3 daca este cazul) , apoi ii scobim in interior si scoatem partea cu seminte (poza 4).
- Umplem cu amestecul de carne, fiecare bucata de dovlecel (poza 5).
- Asezam deasupra lor capacele formate din rondele de rosii (poza 6).
- Asezam dovleceii intr-un vas in care am pus apa (pana la jumatatea lor), ulei si rosii tocate marunt.
-  Lasam la cuptor 45 minute la 190 grade, pana se rumenesc frumos deasupra.
- Servim simpli sau cu smantana (poza 7).

Timp de preparare:80 minute (cu tot cu timpul de coacere)
Pret: 18 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)
dovlecei umpluti cu carne poza1 dovlecei umpluti cu carne poza2 dovlecei umpluti cu carne poza3 dovlecei umpluti cu carne poza4 dovlecei umpluti cu carne poza5 dovlecei umpluti cu carne poza6 dovlecei umpluti cu carne poza7


Filed under: A51. Preparate din porc