contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Drob De Miel In Aluat

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Astazi, desi sfintele zile de Paste au trecut de mult, va propun o reteta incantatoare de drob de miel, cu aluat in loc de prapure...o reteta speciala pentru cei care nu gasesc prapure de cumparat sau nu sint foarte prieteni cu acesta :P
Reteta apare sub semnatura aceluiasi gurmand, cu vorbe bine alese si tihnite despre mancare, Simion Hobean.
Am fost extraordinar de incantata de "plapumioara" deliciosului drob...un aluat extrem de maleabil, usor de manevrat, pe care va recomand sa-l faceti in portie dubla, ca sa ajunga sa infasoare cat mai bine compozitia (eu n-am prea avut destul pentru baza, dar chiar si asa s-a comportat de minune si a "imbracat" perfect tava)
...acum, in congelator, nu mai am decat o punga cu carne de miel, pe care am de gand s-o valorific cat mai curand :)))
Bucuria cea mai mare, insa, a fost faptul ca am putut savura ademenitorul drob in compania unui manunchi de ridichi proaspete, culese din propria gradina ( se pare ca daca le resadesti, se fac tot timpul...de-aia avem noi ridichi la sfarsit de august :D )
Avem nevoie de:
- o portie drob de miel
Pentru aluat:
- 2 oua
- 1 ceasca faina
- 2 linguri unt
- un praf de sare
Se prepara drobul, urmand pasii de la reteta subliniata cu rosu, de mai sus.
Se prepara aluatul dupa spusele maestrului: "Se framanta aluatul - se mai adauga faina daca e nevoie -si se intinde o foaie. Se umple cu drob si se infasa ca un prunc cuminte"
Ce frumos, asa-i?! :)
Cateva poze, ca prea multe nu-s de spus :))
Aluatul:


Umplutura:


Forma mea de cozonac impletit, pe care o am de mult timp dar nu am folosit-o, iata, pana acum :P
...asta ca sa vedeti cat de des se mananca la noi in casa cozonac, hihi...

 


...cu citat in continuare :P
"Se unge cu unt o tava adanca de cozonac si se potriveste drobul in patut, la cald si moale. Se unge apoi cu un ou bine batut si se da la cuptor incins, dar pe foc potrivit, sa nu se arda si nici sa nu i se usuce miezul, mai putin de-o juma' de ceas"
Varianta mea a fost astfel:
Am impartit aluatul in doua: o parte mai generoasa la baza (care dupa rasturnare a ajuns sus :P)
Am adaugat umplutura:


...si am asezat deasupra cealalta parte de aluat, pe care am uns-o cu putin ulei (partea asta ramanand, dupa rasturnare, jos)


Drobul copt:


...in bataia soarelui, parca asteptand musafirii sa apara cu oua rosii in maini :)


...si nu in ultimul rand: vedetele verii tarzii :P


Pe masa, alaturi de drob si branza:


Foarte gustos!!!


Articol recomandat de savalaura.blogspot.com