contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Drob De Miel

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Ingrediente:
- 1/2 carne macra de miel,
- 1 ficat,
- 2 rinichi,
- 2 plamani, inima,
- 3 oua,
- 4 legaturi de ceapa verde,
- 2 legaturi de patrunjel verde tocat,
- sare, piper, 1 ceasca ulei
- prapurele de miel,
Mod de preparare:
Se fierbe carnea de miel separat, se taie bucatele foarte mici si se amesteca cu maruntaiele de miel fierte, spalate in apa rece si tocate cu masina de tocat. Amestecul se sareaza si se pipereaza dupa gust, apoi se adauga peste ceapa si verdeata tocate marunt calite putin in ulei. Se adauga si ouale batute bine. Prapurul se pune intr-o tava unsa bine, cu marginile iesite afara din forma. In prapur se pune amestecul facut anterior. Tava se da la cuptor si se coace la foc potrivit. Este gata facuta atunci cand s-a rumenit usor. Se scoate din tava si se serveste rece, taiat felii, asezate pe frunze de salata verde. Daca organele de miel sunt prea mici, se poate completa cu pipote si ficatel de pui.
Nota:
Romanilor le place carnea de miel si prepara de Paste aceleasi mancaruri traditionale in fiecare an. Nu lipseste friptura, drobul de miel sau chiar ciorba din carne de miel. Cea mai comuna reteta este cea a drobului de miel care se gateste in fiecare regiune a tarii. Se poate servi cald dar este delicios si rece alaturi de o salata verde proaspata.
Paste Fericit!

Articol recomandat de gatindcumira.blogspot.com