contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Drob De Miel

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



...frate de cruce cu asta facut acum 3 ani, aici: Drob de miel :P
...cu mici diferente: de data asta am tocat totul cu mana (a durat ceva dar a meritat) si i-am strecurat si cateva oua fierte in mijloc, plus cateva ingrediente in plus...fooooarte gustos si-acum, si-atunci :))
Ingrediente:
- maruntaie de miel: inima, splina, ficat, rinichi, plamani
- o mana, doua ciuperci (optional)
- 2-3 cepe uscate
- cateva legaturi de ceapa verde
- 1-2 legaturi de usturoi verde
- loboda frageda, marar si patrunjel
- 2 oua
- 2 linguri unt
- sare, piper
Maruntaiele (si ciupercile, daca sint) se spala bine si se oparesc iute in apa clocotita sarata, sa se stranga. Se pun apoi la fiert, in apa rece, putin sarata, vreo 20 de minute de la primul clocot.
Se scot, se scurg bine si se lasa sa se raceasca, apoi se toaca, din cutit, cat mai marunt.
Se toaca si ceapa uscata, se pune la calit in unt, dar numai atat cat sa isi schimbe culoarea. Se stinge cu putina apa si se adauga tocatura, timp de cca. 10 minute.
Luati tigaia de pe foc si lasati intreaga compozitie sa se raceasca. Daca vi se pare prea apoasa, puneti-o putin la scurs intr-o strecuratoare.
Ouale se bat cu un praf de sare si piper. Ceapa verde precum si celelalte verdeturi se toaca marunt si se amesteca cu tocatura.
Se pregateste o forma de chec; se unge usor cu unt sau ulei si se tapeteaza cu prapurele spalat si curatat in prealabil. Se adauga jumatate din compozitia de drob, oua fierte intregi (cate incap :P) si cealalta jumatate de compozitie. Se acopera cu prapure, se unge cu putin ulei si se da la cuptor incins, la foc potrivit timp de 25-30 de minute.
Se serveste cu cas proaspat, ridichi, ceapa verde, rosii, etc.





Inspiratie: un nr. vechi de "Avantaje", in care reteta si textele (absolut geniale si haioase la maxim) apareau semnate de Simion Hobean.
...tot de acolo am sa va aduc si reteta ciorbitei de miel pe care am facut-o anul asta...si pe care, daca ati fost atenti, ati fi putut-o vedea "in flacari" :))) ...in pozele de mai sus, langa drobul pozat la lumina chioara a hotei :P



Articol recomandat de savalaura.blogspot.com