contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Dulce Pentru Craciun: Prajitura Crem-caffe

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Mi-am propus sa incerc cateva prajiturele pe care le-as dori pregati de Craciun si de Anul Nou, asa ca m-am gandit ca ar fi frumusel sa vi le impartasesc si voua, nu-i asa?
Am inceput cu aceste prajituri, care merg de minune la marii iubitori ai cafelei, asa cum suntem noi :)
Tin sa mentionez ca eu le-am facut cu foi de pandispan cumparate si mi-au iesit foarte delicioase, insa va voi detalia si reteta originala a foilor de prajitura pentru cele care ar dori sa le faca de casa.
INGREDIENTE pentru foi:
  • 4 foi de pandispan ( un pachet) sau . . .
  • 2 oua
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri lapte
  • 9 linguri ulei
  • 3 plicuri zahar vanilinat
  • 1 praf sare
  • 1 lingurita amoniac
  • faina cat cuprinde
INGREDIENTE pentru crema:
  • 3 oua
  • 150 g zahar+4 linguri
  • 250 g margarina
  • 3 linguri cacao
  • 2 lingurite cafea instant
  • 6 linguri apa  
Pentru foi, se amesteca zaharul cu laptele si uleiul si se pun intr-un vas pe foc. Dupa ce a dat in clocot, se adauga sarea si zaharul vanilinat.Se ia de pe foc, apoi se adauga amoniacul si ouale, amestecand continuu. Se adauga faina si se framanta pana se obtine un aluat omogen.
Se imparte in 4. Se intind foile si se coc pe fundul tavii, cate 10-12 minute fiecare in cuptorul incins, la foc potrivit.
Pentru crema, se pune la fiert apa cu 4 linguri de zahar, cele 3 linguri de cacao si cafeaua instant amestecand continuu, pana se ingroasa.Se da la o parte.
Intr-un alt vas, se amesteca ouale cu 150 g zahar, se pun pe baie de aburi pe un alt vas si se amesteca continuu pana se formeaza o spuma albicioasa iar zaharul s-a topit.
Cand am obtinut aceasta spuma de oua, se adauga incet, incet la compozitia de cacao si cafea racita, pana se obtine o compozitie omogena.
Margarina se freaca spuma apoi se toarna in ea , treptat, amestecul preparat anterior, pana se obtine o crema omogena.
Asamblarea este extrem de simpla, adica se ia o foaie, se umple cu crema apoi urmatoarea foaie ... pana cand epuizam foile si crema.
Eu am retinut putina crema , cu care am decorat suprafata prajiturii, insa se poate folosi ciocolata topita.
Se da la rece si se serveste a II-a zi pentri ca e mai molicica.
Noua ne-a placut ffffoarte mult, asa ca ramane :)


Si aici alaturi de trandafirasii primiti de la cel mai scump si iubit sot din lume :)))


Pofta buna!
RozBonBon