contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Dulceata De Afine

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

 


Ingrediente:
La 1 kg de afine  se adauga 600 g de zahar, zeama de la o lamaie sau o lamaie taiata felii sau cubulete.


Mod de preparare:Afinele se gasesc gata curatate la piata de codite, frunzulite,ace de brad,asa ca nu ne ramane decat sa le spalam sub jet de apa rece si sa le lasam sa se scurga foarte bine.


Intr-o cratita se vor alterna straturi de afine si zahar si se va lasa la rece cca 2 ore,dupa care se va pune cratita la foc mai mic pana se topeste zaharul, apoi la foc mai mare pentru a se lega repede siropul si sa ramana fructele intregi.


Se amesteca continuu si se scutura cratita pentru a nu se lipi. Spre sfarsit se adauga lamaia, iar cand dulceata este gata se lasa sa se racoreasca putin, se pune in borcanele spalate si uscate foarte bine. Borcanele se inchid ermetic si se tin 5 minute sa se sprijine pe capace pentru ca fructele sa se aranjeze frumos in borcane.
Pentru a incerca daca este gata dulceata si daca siropul este legat suficient puteti pune o lingurita de sirop si un fruct pe o farfurie si lasati sa se raceasca.Daca siropul este legat se opreste fierberea,daca nu se va mai continua fierberea cateva minute.
Mama de exemplu verifica daca siropul este legat suficient astfel: daca fructele plutesc pana la fundul siropului(nu sunt ridicate toate fructele la suprafata) si au un aspect lucios,unsuros ( nu zemos).

 

 

Dulceturile se pot prepara din toate felurile de fructe,intregi sau taiate,curatate de coaja sau nu. Fructele trebuie sa fie coapte, sanatoase si se sorteaza, se indeparteaza coditele, frunzele, samburii si urmeaza pregatirea fructelor specifice fiecarui tip de dulceata.

Articol recomandat de valentinaghidculinar.blogspot.com