contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Dulceata De Capsuni

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Nu este an in care sa nu fac dulceata de capsuni!
Iata reteta mea.
Ingrediente:

  • 2 kg capsuni,
  • 1,5 kg zahar,
  • o lingurita sare de lamaie.


Mod de preparare:
Curatam capsunile de codite si le spalam foarte bine.
Punem intr-un vas (eu folosesc o oala de inox) cate un strat de capsuni si cate un strat de zahar pana terminam ingredientele.
Nu puneti mai mult de 2 kg intr-o cratita pentru ca se umfla.
Ultimul strat trebuie sa fie de zahar.
Lasam  vreo cateva ore pana se topeste tot zaharul.
Se pune la foc mic sa fiarba.
Daca aveti o placa de fonta, ar fi bine sa o folositi, sa puneti oala pe ea cand fierbe, asa sunteti siguri ca nu se lipeste dulceata.
Sigur o sa faca spuma si aceasta trebuie stransa.
Cand credeti ca este gata, stingem focul si adaugam o lingurita de sare de lamaie.
Testul ca este gata cand punem un pic de dulceata pe o farfurie si aceasta curge mai greu cand o inclinam.
Punem in borcane spalate bine si uscate.
Ca sa fim siguri ca ne tine ani buni (nu e cazul la mine, oricat de mult as face, nu ramane nimic pana la anu cand apar alte capsuni) punem borcanele si le fierbem in bain-marie. 
La 2 kg de capsuni va ies in jur de 6 borcanele de 400 g.


Articol recomandat de micky-mihaela.blogspot.com