contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Dulceata De Cirese Amare

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
1,5 kg de cirese amare fara samburi 
1 kg zahar 
zeama de la o lamaie 


Se spala ciresele,se curata de codite si de samburii scosi cu mare grija sa nu sfarame si se aseaza intr-o cratita in straturi alternative cirese-zahar.Se tin la rece 2-3 ore pana se  inmoaie  zaharul si se formeaza putin sirop.Se pun la fiert mai intai la foc mic pana se topeste zaharul, apoi la foc mai iute.Spuma care se formeaza se aduna cu grija,iar cand  este destul de bine legata (s-a obtinut consistenta dorita) se toarna zeama de lamaie si se mai tine cateva minute pe foc.
Borcanele trebuie sa fie spalate si zvantate foarte bine.
Dulceata se  lasa sa se racoreasca putin ,se pune in borcane,se inchid ermetic si se tin 5 minute sa se sprijine pe capace pentru ca fructele sa nu cada la fundul borcanelor,dupa care se tin acoperite pana a doua zi.