contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Dulceata De Nuci Verzi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Acum stiu de ce e asa scumpa, e de munca binisor la curatat. ma enervasem infiorator, am inceput sa numar nucile ramase, la penultima deja vorbeam cu ele, pe ultimele trei le botezasem, Cici, Cornelia si Carolina.

Dar intr-un final am razbit si m-am ales cu un borcan de dulceata, mic. Ca si in cazul celei de visine, nu mai fac in viata mea.

Slide1

Dar daca tot am facut, sa va spun cum. Am luat indicatiile Bogdanei de prelucrare, cantitatile sunt cele pe care le veti vedea. Ce m-a apucat? Mi-a cazut o creanga cu nuci pe masina, am mai completat din nucul de la bloc si iaca, am facut si eu, sa fiu in randul lumii.

Asta e prada.

Slide1

Am injurat curantand, ca in poezia aia cu moartea caprei, injur si plang, injur.

Slide2

Asta mi-a ramas.

Slide3

La 380 de grame de nuci fara coaja, am facut sirop din 371g de zahar, felii de lamaie si 600ml de apa.

Slide4

Am urmat pasii descrisi de Bogdana, am plimbat nucile prin trei ape, schimbate la intervale neregulate, dar cam la jumatate de ora, le-am oparit in doua ape si apoi le-am pus in sirop sa fiarba la foc mic.

Slide5

Culmea e ca mie nu mia facut spume treaba asta, de fiert, a fiert peste doua ore, molcom de tot, daca nu imi aminteam, ieseau nuci caramel.

In final, cum spuneam, am obtinut un borcanel si inca trei nuci separat, in borcanelutz, pentru degustat maine.

Slide6

Daca mi se pare prea dulce, o mananc cu branzeturi cu gust puternic sau o pun in vitrina, ca de frumoasa, e frumoasa.

rororo

editez ca sa fiu la moda, deci eu am facut Dulceata de nuci verzi care e luata ca idee dupa Dulceata de nuci verzi a Bogdanei care a mai facut Dulceata de nuci verzi, dar ea a mai pus si arome in Dulceata de nuci verzi, eu cand am facut Dulceata de nuci verzi am folosit doar nuci verzi, pentru Dulceata de nuci verzi si sirop de zahar si am obtinut cea mai simpla Dulceata de nuci verzi, nu am avut nevoie nici de conservant, pentru Dulceata de nuci verzi, nici de gelifiant, pentru Dulceata de nuci verzi.

Va enerveaza? Si pe mine persoanele care cred ca au descoperit vreun nou continent si, pentru doua vizite pe zi in plus care sa le aduca un cos de produse alimentare sau alcoolice, scriu cu insistenta, majuscule si repetitia impinsa la absurd, titulatura retetei, Ma rog, sunt amabila ca scriu reteta, chestii din alea cu zahar cu gel, conservant sau aspirina. Ati inteles ideea.

re-rororo