contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Dulceata De Rubarba Fara Zahar

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

O  reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Zilele trecute am primit spre testare noul produs de la Laboratoarele Remedia, Green sugar Gelifiant, un indulcitor natural, un produs special pentru dulceturi. Asa ca am cumparat niste rubarba si am preparat o dulceata de rubarba fara zahar, caci tot imi doream de mult timp sa o prepar. Asa ca totul s-a nimerit la fix. Ceea ce va pot spune este ca produsul testat este excelent: se comporta uimitor de bine (avand in vedere ca nu are zahar deloc, deloc) e dulce si bun la gust, nu schimba cu nimic gustul acestei dulceti si nu lasa aroma sau gust usor artificial / usor amarui, gustul acela ciudat pe care poate il resimtim in cazul unor produse ce inlocuiesc zaharul. Indulcitorul acesta are si un set de instructiuni, in care ti se povesteste cum sa il folosesti, asa incat treaba devine extrem de usoara, chiar si pentru cei mai incepatori in ale dulceturilor. Va povestesc asadar in cele ce urmeaza cum sa preparati o dulceata de rubarba fara zahar de un parfum si o savoare irezistibila.

Dulceata de rubarba fara zahar

Ingrediente pentru dulceata de rubarba fara zahar

  • 500 gr indulcitor Green sugar gelifiant
  • 1 kg rubarba
  • 800 ml apa
  • 1 1/2 lime

Dulceata de rubarba fara zahar

Mod de preparare pentru reteta de Dulceata de rubarba fara zahar

Spalati tijele de rubarba bine de tot si uscati-le cu hartie absorbanta. Nu le curatati de coaja subtire si rosiatica. Le lasati exact asa cum sunt si le taiati in bucati potrivite de 2-3 cm lungime.

Intr-o cratita curata puneti apa si indulcitorul si lasati sa clocoteasca, apoi reduceti focul. Lasati cateva minute pe foc si cand incepe sa se ingroasa adaugati bucatile de rubarba si zeama de lime. Amestecati foarte usor cu o lingura de lemn si lasati sa fiarba la foc moderat pana se ingroasa. Nu va trebui sa o fierbeti mai mult de 20-30 minute, si aveti grija sa nu amestecati tare mult pentru ca rubarba fierbe foarte usor si in cazul in care o veti amesteca se va franjura si dezintegra aproape. Eu nu prea m-am abtinut si am amestecat in timp ce fierbea astfel ca rezultatul e unul mixt dulceata-gem :)  insa de un parfum irezistibil.

Asa fierbinte o turnati in borcane curate si sterilizate si intoarceti borcanul cu gura in jos. Astfel se va crea vid si dulceata nu se va strica in timp. Puneti borcanelele in cuptorul incins bine si lasati-le acolo pana se racesc complet.

Oricum, din cantitatile de mai sus va ies cam doua borcanele mici de tot… deci nu prea e rost pentru dulceata de rubarba fara zahar de pastrat pe iarna.

E o dulceata fina si  buna pentru wafe sau clatite.

Dulceata de rubarba fara zahar Dulceata de rubarba fara zahar

Acest articol Dulceata de rubarba fara zahar apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.