contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Dulcegarii Culinare - Clatite Cu Capsuni

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Inspiratia vine de aici: http://bianqua.blogspot.ro numai ca am inlocuit afinele si zmeura, cu capsunile si am umblat un pic si la cantitati!

Ingrediente:
8 oua (albusurile separate de galbenusuri)
600 g de urda sau ricotta (sunt cam aceeasi branza :)
400 ml de lapte
200 g de faina (cantitatea e aproximativa, si pentru ca la faina nu e niciodata fix, puneti pana se face un aluat mai gros decat cel normal de clatite, dar care sa poata fi turnat cu o lingura)
1 praf de copt
putina sare
500 g de capsuni
100 g de zahar
100g de unt
Atentie!! Din ingredientele mentionate iese o cantitate foarte mare de compozitie, suficienta pentru vreo 6-8 persoane! Noi ne-am indestulat 2 persoane și tot au mai ramas vreo 2/3 din compozitie. Am pus-o la frigider si mai facem si maine! :-D

Preparare:
Pentru aluat: luati galbenusele, urda/ricotta si laptele si amestecati-le cu mixerul intr-un bol pana devin o pasta omogena. Puneti o parte din faina (mai puteti adauga mai tarziu daca e prea moale mixul), praful de copt si sarea si amestecati bineeee. 

Intr-un alt bol bateti albusurile spuma. Adaugati albusurile incetisor si integrati-le amestecand usor in aluat, apoi adaugati 1/3 din afine in aluat.







Pentru sirop (topping), puneti restul de capsuni intr-o cratita, cu zaharul si jumatate din unt si dati la foc cateva minute, pana se topesc zaharul si untul si devine un fel de compot. Luati de pe foc si siropul e gata!


Se topeste putin unt in tigaie si cand se face tot balonase se pune aluatul cu lingura si se intinde uniform. Ar trebui sa iasa cam de 1 cm grosime (aproximativ). Nu incercati sa intoarceti clatita din tigaie, cum se face cu clatitele normale, pentru ca nu va merge :d... luati o spatula si dupa 1-2 minute sau cand vedeti ca face clatita niste mici bule, intoarceti-o cu spatula. 

intoarceti si
 Turnati sirop din abundenta!
Pofta buna!