contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Dulciuri Cu Putine Calorii

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Mos Craciun si-a pus renii la sanie, a impachetat toate cadourile impreuna cu micutele ajutoare. Niciun copil nu a fost uitat, lista-i mare, drumul lung, ninsori se anunta, dar Mosul are saniuta model nou, cu 3 viteze, si ajunge cate ai clipi.

Ca asa spune codul bunelor maniere, ca sa-i oferi si tu un cadou, iata cateva dulciuri cu putine calorii, pentru ca Mosul este deja obez, si nu vrem sa se ingrase si mai mult.

Pentru 50 de bucati de banuti cu scortisoara, aveti nevoie de: 1 baton cu vanilie, 175 grame de margarina dietetica, 200 grame de zahar, 1 lingura cu iaurt cremos, 250 grame de faina alba, 1 lingura cu scortisoara, grasime sau hartie pentru copt.

Batonul de vanilie se taie in doua, se scobeste miezul cu un cutit ascutit. Se topeste margarina(pentru a evita prajirea, se poate topi la temperatura camerei), se toarna intr0un vas si se lasa la racit.

Margarina se bate cu mixerul, pana ced evine o spuma, dupa care se adauga gentil iaurtul si 150 grame de zahar. Se adauga jumatate din faina si vanilie, iar faina ramasa se framanta in aluat.

Se modeleaza din aluat cilindrii grosi, se ruleaza in hartie pergamentoasa si se lasa la racit timp de 2 ore.

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius, se unge o tava cu putina grasime sau se intinde o hartie de copt, se scote din frigider unul dintre cilindrii si se scote hartia.

Se taie cilindrul in felii groase, bucatile sau banutii se pun in tava, unul langa altul, se amesteca zaharul cu scortisoara si se presara peste banuti(scortisoara se cerne).

Se baga tava in cuptorul fierbinte si se coace aproximativ 10 minute, in acest timp banutii ar trebuis a devina rumeni.

Se scoate tava, se pun banutii pe platou si se pastreaza pentru Mos Craciun. Nu mancati din ele, caci Mosul se va supara.



Articol recomandat de stildeviatasanatos.wordpress.com