contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Duminica Alaturi De Prieteni - Cupcakes Mocha Cu Dulce De Leche De La "andie S Veggies"

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 Dragii mei, bine v-am regasit. Azi ne intalnim iar, ca in fiecare duminica, cu un prieten drag mie. De data asta la masa noastra a venit Andie de la "Andie's veggies" . Blogul ei e cum s-ar zice "de nisa", dar o nisa asa mai lata :P pentru ca mancarea vegetariana pe care ea o pregateste e asa de variata si gustoasa, ca va jur n-o sa va mai trebuiasca nici fir de carnica. Am cunoscut-o personal si pot sa va spun ca e toata numai zambet si dragalasenie, asa cum de altfel se intelege si din ceea ce scrie pe blog. Si daca, voi carnivorilor,  o sa va intrebati cum poate fi un blog sustinut doar de mancare vegetariana, va invit s-o vizitati, ca multe o sa aveti de invatat.
Acum haideti sa vedem ce ne-a pregatit Andie:
"Din momentul incare Brindusa m-a invitat sa petrec o duminica alaturi de voi am stiut catrebuie sa pregatesc ceva special. Ceva special pentru ea, zana buna care neincanta cu prezenta si retetele ei naturale si gustoase. Trebuia sa fie onebunie dulcifera, aromata si satisfacatoare si, nu in ultimul rand, sa faca cuochiul musafirilor. Asa s-au nascut aceste cupcakes pe care le daruiesc din totsufletul meu minunatei noastre gazde care m-a onorat si m-a fericit pestemasura atunci cand m-a rugat sa scriu cateva randulete pe blogul ei. Draga meaBrindusa, spune tu, te striga pe nume sau nu?
Love, Andie

Cupcakesmocha cu dulce de leche



Ingrediente
160 ml lapte
1 plic mare de cafea instant tare, neindulcita
30 g pudra de roscove (sau 60 g cacao)
1 lingura de rom
225 g zahar
175 g faina
2 lingurite de bicarbonat de sodiu alimentar
1/2 lingurita sare
60 g unt
3 oua mari, temperatura camerei, separate
70 g smantana pentru frisca
60 ml ulei de floarea soarelui


Mod depreparare
1. Fierbem laptele,il dam de pe foc si dizolvam in el cafeaua instant, pudra de roscove (cacaoa)si lingura de rom. Dam deoparte, la racit.
2. Intr-un procesor(sau bol de mixer) amestecam faina, bicarbonatul, sarea si 125 g zahar. Adaugamsi untul si mixam pana obtinem o textura faramicioasa, ca la aluatul fraged.
3. Separat, intr-uncastronel, batem bine galbenusurile, smantana si uleiul de floarea soarelui. Iladaugam in compozitia de fainuri impreuna cu laptele amestecat cu cafea simixam bine.
4. Intr-un bolbatem albusurile impreuna cu 100 g zahar pana obtinem o bezea tare, pe care oincorporam in coca de aluat cu ajutorul unei spatule, cu miscari de sus in jos.
5. Turnam in tavade cupcakes si dam la cuptor aproximativ 20 minute la foc mediu (gas 3-4) saupana trec testul scobitorii. Le scoatem si le lasam la racit pe un gratar.
6. Dupa racire,scobim interiorul cu lama unui cutit si umplem cu dulce de leche.



Dulcede leche la microunde

Ingrediente
1 cutie de lapte condensate DeLatte (sau altamarca, dar de buna calitate)
1 bol inalt de sticla/ceramica ce poate fifolosit la microunde

Mod depreparare
Se toarna laptelecondensat in bolul de sticla si se da la microunde la putere maxima in treptede cate doua minute. La fiecare doua minute se deschide usa si se mesteca inlapte cu un tel. Dupa 6 minute (3 trepte), ar trebui sa aveti deja dulce deleche: o crema densa de culoarea cafelei cu lapte, numai buna de umplutcupcakesii.

Glazurade unt cu dulce de leche

Ingrediente
240 ml lapte
4 linguri de faina
113 g unt
100 g zahar
2-3 linguri dulce de leche, dupa gust

Mod depreparare
1. Intr-ocraticioara de sos amestecam laptele si faina cu ajutorul unui tel. Punem pefoc moderat si amestecam incontinuu, pana la formarea unei budinci groase. Avemgrija sa o coacem bine, ca sa nu ne doara stomacelele, dar fara sa o ardem,caci altfel stricam gustul definitiv. Cand e gata luam de pe foc si lasam sa seraceasca complet.
2. Intr-un bolinalt frecam bine untul cu zaharul cu ajutorul unui mixer, pana cand amesteculisi schimba culoarea si devine pufos. Incorporam budinca racita si mai mixamcateva minute, pana capata consistenta de frisca.
3. Incorporamcateva linguri de dulce de leche, dupa gust, si ornam cupcakes deja raciti. Oidee foarte buna este sa radeti putina ciocolata deasupra, va fi exact cetrebuie!"


Andie, parca vad scris numele meu pe una. Chiar ca m-ai nimerit cu reteta asta! :)))
Voi ce ziceti dragi prieteni? Cupcakesurile astea sunt geniale. nu? Si sa vedeti cate alte bunataturi are Andie acolo la ea in casuta. Trebuie doar s-o vizitati si "Andie's veggies" o sa va intre pentru totdeauna in inima.
Daca doriti sa deveniti parte a acestui proiect si sa petreceti o zi de duminica la mine pe blog, puteti sa-mi trimiteti un mail la [email protected]

O Duminica calma si relaxanta va doresc.
Hugs & kisses