contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Duminica Alaturi De Prieteni - Rulouri Cu Scortisoara Aduse De "tara Mea Inventata"

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Astazi la "Duminica alaturi de prieteni" o sa vorbesc putin. Asta nu pentru ca n-as avea ce spune despre invitata mea pe care o indragesc nespus (mai ales pentru pasiunea ei legata de carti), ci pentru ca in scris ea are un asa har, incat eu sunt mic copil. Prin urmare, va las sa cititi si sa va delectati cu gandurile asternute aici de Diana. Ea va asteapta in "Tara mea inventata", blogul sufletului ei.
De o saptamanarumeg vorbele pe care vi le voi spune in aceasta dimineata si tot cu greu m-amhotarat. M-am entuziasmat atat de tare de invitatia Brandusei de a petrece oduminica la ea acasa incat mi-a luatcateva zile bune sa ma hotarasc ce sa aduc in dar.

Insa, pentru caeste duminica dimineata si multe dintre voi dragele mele colege debloggerit/bucatarit sunteti poate la o binemeritata ceasca de cafea sau ceai,ce ar putea sa mearga mai bine decat un dulce! :)

Dar sa ma prezintintai… eu sunt Diana si sunt stapana in Taramea. :) Acolo veti gasi coltisorul meu de internet pe care ma desfasor de…nici nu mai stiu, cred ca mai bine de 3 ani. Fiecare postare pe care o vetigasi acolo este bucatica rupta din mine si desi nu este un blog cu cine stie cetrafic, e puiul meu si sunt bucuroasa de fiecare oaspete in parte. Totul apornit de la pasiunea pentru fotografie (pozam mancarea din farfurie si cartilepe care le citeam) si nici eu nu stiu prea bine cum am ajuns sa incerc atatearetete minunate si sa-mi si iasa bine sau cum m-am ales cu atatia prieteniminunati (desi virtuali). Blogul meu este in esenta unul de rasfaturi si exactacest lucru am vrut sa-l aduc cu mine azi, aici in casa Brandusei, cu acesterulouri cu scortisoara.



Trebuie sa va spunca intotdeauna am mari emotii cand pregatesc ceva bun pentru un dar sau oatentie pentru prieteni. La fel de multe emotii am avut si pregatind acesterulouri (pe care pana la urma le-am facut in 2 feluri pentru ca nu amstiut  care optiune imi place mai mult)de care sper sa va bucurati.

Ingredientelenecesare pentru aprox. 12 buc.:

   - Aluat: 250ml lapte caldut, 1 oumare, 50gr unt moale, 4 linguri de zahar, un praf de sare, 500gr faina alba,trei sferturi dintr-un pliculet de drojdie uscata 
   - Umplutura: 120gr unt, 2 linguriscortisoara pudra, 70gr zahar brun, 50gr alune de padure maruntite bine
   -  Glazura a fost laptele condensatindulcit cumparat de-a gata, la conserva.

Pentru mine efoarte important sa economisesc si timp atunci cand gatesc asa ca am pregatitaluatul pentru rulouri in masina de paine. Nu o sa va mint, e adevarat ca imisi displace sa framant aluat. Asadar, ingredientele se pun in masina de painein ordinea in care le-am insirat mai sus. Se foloseste programul pentrualuaturi care dureaza cam 1 ora si jumatate si include si crescutul. Nu vasperiati, aluatul o sa creasca enorm de mult. Daca nu aveti masina de painenu-i capat de tara – pur si simplu framantati un aluat normal din ingredientelede mai sus si lasati-l o ora la crescut. Trebuie cel putin sa isi dublezevolumul.

Cand este gataaluatul (nu mai devreme) e timpul sa pregatiti si umplutura. Se freaca bineingredientele pana obtinem o crema omogena si delicioasa. Nu pregatiti prearepede crema caci zaharul se va topi si o sa va iasa o chestie zemoasa care sescurge de pe aluat.

Intindem asadaraluatul intr-o foaie cat de cat dreptunghiulara si cam de 1 cm grosime. Ungemfoaia cu crema de unt si facem un baton ca o rulada. 


Taiem rulouri de 2-3 cm sile asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Aici este partea unde putetimerge in 2 directii. Prima ar fi sa taiati rulourile mai groase (3 cm) caz incare veti avea fix 12 si sa le indesati intr-o tava mai micuta. Astfel ele vorcreste una intr-alta si va rezulta o tava de chestii mirobolant de pufoase darnu foarte aspectuoase. 

Garantez insa pentru gust, aroma sitextura de care va veti indragosti.

A doua optiune estesa taiati rulouri cam de 1, 5 cm pe care sa le asezati ordonat, la distantamaricica unul de celalalt.  

Astfel, rulourile voastre vor fi maifrumoase, mai elegante si mai bune de dus in dar la prieteni. Sufera insa lapufosenie, deoarce nu mai cresc chiar atat de mult. Gustul insa nu difera.Aroma divina de scortisoara dulce este aceeasi.

Rulourile asezatein tava se mai lasa la crescut aproximativ 10 minute, se ung cu galbenus de oubatut cu putin lapte (o lingura). Se coc pe foc mediu aproximativ 25 de minutesau pana sunt aurii. Cat sunt calde se glazureaza cu lapte condensat.Nu va mai ramane decat sa savurati minunatia si sa va bucurati de o duminica perfecta!

Va multumesc pentrurabdarea cu care ati citit aceasta postare (cam) lunga si multumesc Branduseipentru gazduire! Sper ca v-am incantat (fie si doar virtual) papilele gustativecu aceasta reteta care este una dintre preferatele mele. 
Hehehe! Frumose vorbe aduse azi de Diana, nu? Si ce reteta! Un rasfat intr-adevar. Ca multe alte rasfaturi pe care le gasiti pe blog, in "Tara mea inventata". Si cand o sa o vizitati, fiti sigur ca aveti mult timp la dispozitie, pentru ca blogul ei e addictive :)
Te imbratisez Diana si iti multumesc ca ai venit azi in vizita la mine. >:D<

Daca doriti sa deveniti parte a acestui proiect si sa petreceti o zi de duminica la mine pe blog, puteti sa-mi trimiteti un mail la [email protected]

O Duminica calma si relaxanta va doresc.
Hugs & kisses