contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Eclere

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Un dulce usor, fin, elegant, si foarte bun…nu-i asa ca v-am facut pofta ?
Timp de preparare:150 minute
Ingrediente:
Aluat:
375ml apa
245ml ulei
Un varf de sare
250g faina
8 oua
Crema:
250g margarina/unt
200g zahar
45g faina
1L lapte
1 fiola esenta vanilie
Glazura:
100g nutella
50g unt
Mod de pregatire:
Punem pe foc, intr-un vas, apa, uleiul si praful de sare, cand da in clocot adaugam faina si amestecam energic cam 2’, dupa care dam cratita la rece.
Intre timp pregatim crema: topim untul, adaugam zaharul, amestecam usor si lasam sa se topeasca dupa care punem faina, omogenizam si la final turnam laptele si esenta. Lasam sa fiarba pana se ingroasa ca o budinca, dar amestecam usor sa nu se prinda de fundul cratitei. Punem un capac (sa nu se formeze crusta) si dam la rece.
Revenim la aluatul care intre timp s-a racit si ameste-cand intruna, incorporam ouale, unul cate unul, pana le terminam pe toate.
Tapetam doua tavi cu hartie de copt, punem aluat intr-un pos si formam eclerele, rotunde sau lunguete, lasand spatiu intre ele.
Dam la cuptorul dinainte incalzit pentru 30-35’.
Sectionam eclerele reci, in doua si le umplem cu crema de vanilie. Deasupra ornam cu glazura pe care am obtinut-o amestecand( pe aburi) nutella cu untul.
Pofta buna!