contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Electrolux Duce Passion4cooking La Nivel National

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

“Poale-n brau” sau placintele moldovenesti umplute cu branza, sunt alegerea mea pentru concursul “Retete Traditionale Moldovenesti si/sau Bucovinene”. Traditia romaneasca a acestui concurs incepe cu o zona incarcata de bucate alese, din care alegi cu greu o reteta pentru concurs. Cuprinsa de amintiri din copilarie, din vacante sau excursii pe taramuri incarcate de istorie, reteta care ma facea sa las orice joc pentru a imbuca o placinta fierbinte, abia scoasa din cuptor, a inclinat balanta cu siguranta!

INGREDIENTE:

600 g faina
200 ml lapte + 1 lingura pentru uns
50 g drojdie proaspata
2 linguri smantana
300 g zahar
1 plic zahar vanilat
6 oua
100 g unt
coaja rasa de la 1 lamaie/ portocala
300 g branza vaci
70-80 g stafide
2 lingurite esenta de vanilie
1 praf de sare

PREPARARE:

Amestecam drojdia cu o lingura de zahar si 50 ml lapte cald. Cat timp aceasta dospeste pregatim faina amestecata cu un praf de sare intr-un vas, apoi topim 200 g de zahar in lapte cald si separat topim untul. Punem maiaua peste faina, apoi adaugam laptele cald si indulcit, smantana si framantam.

Adaugam 3 oua si framnatam putin, pana se incorporeaza in aluat.

Turnam untul topit peste aluat, 1 lingurita esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie sau portocala.

Framantam aluatul cateva minute, pana devine elastic si nu se lipeste de maini. Cat timp acesta sta la loc cald, asteptand sa creasca, pregatim umplutura. Amestecam branza de vaci cu 2 oua, 100 g zahar, 1 praf de sare, stafide si 1 lingurita esenta de vanilie.

Intindem aluatul cu facaletul, apoi il portionam in patratele peste care punem branza de vaci. Prin indoirea spre interior a colturilor, acoperim umplutura plasata chiar in mijloc. Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le coacem in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 25-30 minute sau pana devin aurii.

Le servim reci reci sau calde, simple sau acoperite de zahar pudra, in fuctie de gusturi.

Pofta buna!

Share on FacebookShare on Facebook