contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Electrolux Ma Trimite La Trimite La Gastroart Budapesta Cu File De Miel In Crusta De Ierburi Cu Hummus De Fasole Si Sfecla

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Electrolux ne-a propus din nou o provocare tentanta : concursul " Impress a chef !". Si cum ma stiti ca-mi plac provocarile, am decis sa raspund cu aceasta reteta de file de miel in crusta de ierburi cu hummus de fasole si sfecla .
Premiul acestui concurs este o excursie la Budapesta, prilejuita de un eveniment GastoArt .
Si ca de obicei voi avea nevoie si de ajutorul vostru : orice comentariu aici la reteta, precum si pe pagina mea de facebook si a blogului, precum si like ,share, vor insemna o parte din nota finala obtinuta.Asa ca  va multumesc de pe acum pentru suportul acordat.
Reteta poate fi facuta la fel de bine cu muschiulet de porc, daca nu agreati mielul.Va fi la fel de gustoasa
INGREDIENTE :
-2 fileuri de miel
-sucul de la o portocala
-o lingura ierburi italiene
-1/2 legatura de patrunjel verde tocat
-1/2 legatura de marar verde tocat
-6 frunze de menta verde tocata
-o ceasca de fasole uscata alba
-1/2 telina mica
-o sfecla mica
-2 catei de usturoi
-o lingura de pasta de susan(tahini)
-4-6 linguri de ulei de masline,dupa gust
-sucul de la o jumatate de lamaie
-sare,piper dupa gust
-100 g mazare verde
-2-3 frunze de busuioc
ptr ornat :
-germeni de ceapa
-germeni de ridiche sango
MOD DE PREPARARE:
 1.Se asezoneaza fileurile cu sare, piper si ierburi italiene
 2.se aseaza intr-un bol cu zeama de la portocala,se acopera cu folie alimentara si se da la rece pentru 2 ore.
 3.Se prepara hummusul de fasole, fierband fasolea impreuna cu telina si sfecla, apoi se scurg de apa si se bat cu blenderul impreuna cu usturoiul, uleiul ,sucul de lamaie.daca e nevoie se adauga apa in care au fiert legumele.Se asezoneaza cu sare si piper
4.Carnea se scoate di marinada de portocala si se prajeste in putin ulei ,2 minute pe toate partile,sa i se inchida porii si se da la cuptor pentru 8-10 minute,dupa care se scoate si se lasa sa se odihneasca 5 minute.Dupa aceasta perioada se tavaleste prin verdeturile tocate.
5.Intretimp se soteaza mazarea 2-3 minute in ulei de masline ,se adauga fgrunzele de busuioc, intregi si se lasacateva secunde,dupa care se inchide focul
6.Se serveste muschiuletul cu hummusul de fasole acompaniat de mazare si busuioc si se orneaza cu germenii de ceapa si ridiche.
Pofta buna !